چرا ذكر «كذالك الله ربي» را قبل از قنوت ميگوييم؟
سورهٔ توحيد داراي مضامين بلندي است كه به نوعي شناسنامه خداوند است، در اين سوره خداوند را به توحيد و بينيازي معرفي ميكند؛ لذا عبارت «كذلك الله ربّي» تأكيد و اعترافي است از طرف قاري و خواننده كه خداوند همين گونه است كه اين سوره مباركه معرفي ميكند.
در روايتي آمده است كه امام باقر(ع) بعد از قرائت سورهٔ توحيد، ميفرمود: كذلك الله ربّي؛ يعني خداي من همانگونه است كه در اين سوره بيان شده است.[1]
لذا فقها در باب قرائت سوره توحيد در نماز گفتهاند: مستحب است بعد از خواندن سورهٔ «قل هو اللّٰه احد»، يك، يا دو، يا سه مرتبه «كَذَلِكَ اللّٰهُ ربّي» يا سه مرتبه «كَذَلِكَ اللّٰهُ رَبُّنٰا» بگويد.[2]
پس گفتن اين عبارت مخصوص ركعت دوم و قبل از قنوت نيست و در هر ركعت كه سورهٔ توحيد خوانده شود، مستحب است بعد از آن اين عبارت گفته شود.
[1]. حر عاملي، محمد بن حسن، وسائل الشيعه، ج 6، ص 71، موسسه آل البيت، قم، 1409 ق.
[2]. توضيح المسائل(محشي)، ج 1، ص 560.
عكسي را كه مشاهده ميكنيد در يكي از سايتهاي نجوم، در مقالهاي به تاريخ «سوم آوريل 2009»، منتشر گرديده است، و شبيه يكي از علائمي كه بطور مكرر در روايات و احاديث آمده است، و شايد بتوان گفت نشانه ظهور كسي است كه همه ما در انتظار قدوم مباركش هستيم، و بشارتي براي منتظران و مشتاقان ظهور حضرتش باشد.
اين نه از باب تعيين تاريخ ظهور، بلكه از باب نزديكي ظهور (ان شاء الله) و تنبه و عدم فراموشي ظهور حضرت مهدي (عج الله تعالي فرجهالشريف) و آمادگي دلها است، و نكته اصلي اين است كه تكوين و ظهور چنين صحنههايي از سحابيها در آسمان يكباره اتفاق نيفتاده، بلكه علم ناقص بشر، و تدريجي بودن آن، موجب شده با گذشت زمان و پيشرفت دانش نجوم، و دستيابي به تكنولوژيهاي روز، ما بتوانيم به اين تصاوير دست يابيم.
احاديث مربوط به «ظهور كف دست روشن در آسمان»، كه از علائم پيش از وقوع «صيحه آسماني» است و در اخبار رسيده از ائمه معصومين (ع) به آن اشاره گرديده است، يكي اين است كه پيش از ظهور آن يوسف زهرا, حضرت قائم آلمحمد (عج)، نشانههايي به وقوع مي پيوندد، كه خود دلالت بر قريبالوقوع بودن صيحه دارد.
به گزارش خبرگزاري مهر (آوريل 2009):
تلسكوپ چاندرا به تازگي تصويري شگفت انگيز از سحابي را به ثبت رسانده و به زمين ارسال كرده است كه مشابه دست انسان بوده و تمامي انگشتان دست در آن قابل تشخيص است.
تصاوير جديدي كه به تازگي توسط سازمان ناسا ارائه شده است، صحنه اي از يك دامنه بزرگ ستاره اي را به ثبت رسانده است كه ظاهري مشابه دست انسان دارد.
اين تصوير توسط تلسكوپ چاندرا به ثبت رسيده و سحابي اشعه ايكسي را با 150 سال نوري وسعت نشان مي دهد. در اين دست كيهاني مي توان به خوبي انگشتهاي آبي رنگ و شبح مانند را از يكديگر تشخيص داد. انگشت شست، اشاره، حلقه به خوبي مشخص بوده و انگشت مياني در هاله اي از ابرهاي آتشين و قرمز رنگ قرار گرفته است.
به گفته اخترشناسان، اين تب اختر به سرعت درحال چرخش به دور ستاره اي نوتروني است كه انرژي شديدي را به منظور شكل دهي ساختارهاي پيچيده كيهاني به بيرون منتشر مي كند. يكي از محصولات انرژي اين ستاره، دست كيهاني است كه در تصوير قابل مشاهده است.
بر اساس گزارش سي ان ان، سحابي B1509 كه توسط يك ستاره فروپاشيده شكل گرفته است يكي از قدرتمندترين مولدهاي الكترومغناطيسي در كهكشان به شمار مي رود. اين سحابي از جريان شديد الكترونها و يونهايي كه در حدود هزار و 700 سال پيش در اثر پديده اي ناشناخته جاري شده اند، شكل گرفته است.
به گفته متخصصان ناسا، ساختار انگشت مانند اين سحابي نيز در اثر انرژي دهي به ذرات گازهاي مجاور سحابي به وجود آمده است...
و اما برخي احاديث مربوط به ظهور كف دست روشني در آسمان :
اميرالمؤمنين امام علي (ع) در فرازي از يك روايت، كه در باب «احوال آخرالزمان» ايراد فرمودهاند، مي فرمايند: «...آنگاه امور مردم هرگز اصلاح نمي شود، و هرگز نمي توانند در اطراف يك محور گرد آيند، تا هنگامي كه منادي از آسمان بانگ بر مي آورد كه به سوي فلاني بشتابيد و از او دور نشويد، سپس كف دستي در آسمان ظاهر ميشود، و به سوي او اشاره ميكند«.
امام صادق(ع) فرمود: نـداء (صيحه) حتمي است، و سُـفــياني حتمي است، و يـمـانـي حتمي است، و قتل نـفـس زكـيـه حتمي است، و كـف دسـتـي كه در آسمان ظاهر مي شود حتمي است.
)الغيبة للنعماني ص 262 - بحار الأنوار ج 52 ص 233)
امام رضا (ع): قبل از اين امر (قيام قائم) سُـفـيـانـي و يـمـانـي و مـروانـي و شـعـيـب بن صالح و كـف دسـت خواهند بود.
)الغيبة للنعماني ص 253- بحار الأنوار ج 52 ص 233)
براي مشاهده تصوير اصلي دريافتي ناسا در اندازه هاي مختلف به آدرس رسمي سازمان ناسا كه در زير آمده است, مراجعه كنيد:
www.nasa.gov/multimedia/imagegallery/image_feature_1323.html
همچنين به صفحه مرتبط با اين مطلب در دانشنامه ويكيپديا مراجعه كنيد:
fa.wikipedia.org/wiki/صيحه_آسماني
اَفضَلُ الاَعمالِ مَا اَكرَهتَ نَفسَكَ عَلَيهِ
برترين عمل ها ، عملي است كه خودت را به سختي بيندازي
كساني كه بناچار عباداتشان را در يك موقعيت سختي انجام مي دهند مثل نماز خواندن در جبهه جنگ ، كسي كه ناشنوا و نابيناست ، يا از نظر اعضاي بدن با دشواري روبرو شده ، دستش شكسته ، پايش شكسته و در بيمارستان بستري است اما در عين حال نمازش را به وقت انجام مي دهد ، او نمازش كاملتر است.
پس يكي از شرايط كمال آن است كه آن عبادت در موقعيت دشوار انجام شود.دوم اينكه سبقت داشته باشد ، فراخوان عبادت كه زده مي شود اوني كه زودتر به عبادت حركت مي كند ، نماز و عبادتش كاملتر است .
وَإِن يَمْسَسْكَ اللّهُ بِضُرٍّ فَلاَ كَاشِفَ لَهُ إِلاَّ هُوَ وَإِن يَمْسَسْكَ بِخَيْرٍ فَهُوَ عَلَي كُلِّ شَيْءٍ قَدُيرٌ . الانعام آيه : 17
و اگر خداوند تو را ضرر و زياني برساند، جز او برطرفكننده آن نيست، و اگر تو را خيري برساند (دوام و زوالش نيز به دست اوست كه،) همانا او بر هر چيزي تواناست.
تفسير مجمع البيان:
هر سود و زياني به دست اوست در اين آيه شريفه قرآن به اين واقعيت ميپردازد كه اين تنها خداي يكتاست كه مالك سود و زيان است و جز او هيچ كس ديگر، نه ميتواند به شما سودي رساند و نه زياني را از شما دور سازد.
وَ إِنْ يَمْسَسْكَ اللَّهُ بِضُرٍّ فَلا كاشِفَ لَهُ اِلاَّ هُوَ
اگر خداي يكتا تو را دچار فقر و يا بيماري و يا زيان و گرفتاري سازد، هيچ قدرتي جز او نميتواند آن را بر طرف ساخته و تو را نجات بخشد.
وَاِنْ يَمْسَسْكَ بِخَيْرٍ فَهُوَ عَلي كُلِّ شَيْءٍ قَديرٌ.
و اگر از جانب خدا خير و بركت و يا روزي بسيار و يا تندرستي و سعادت و ديگر ارزشهاي دنيوي نصيب شما گردد، هيچ كس نميتواند جلو آن را بگيرد، چرا كه اوست كه بر هر چيزي تواناست و همه سود و زيانها به دست تواناي اوست.
چرا؟
ميدانيم كه مس نمودن از خوّاص اجسام است و باز ميدانيم كه آفريدگار هستي جسم نيست تا كسي را مسّ كند؛ با اين بيان چرا در آيه شريفه اين تعبير آمده است؟
پاسخ:
منظور آيه شريفه اين نيست كه خدا كسي را مسّ ميكند، بلكه منظور اين است كه همه سود و زيانها به دست اوست و از جانب او به بندگانش ميرسد، با اين بيان سود و زيان اوست كه به مردم ميرسد و مس ميكند و نه ذات پاك و بيهمتاي او.
لازم به ياد آوري است كه دو واژه «ضُر» «و خير» دو اسم جامع و كامل هستند كه هرگونه سود و زياني را شامل ميگردند.
تفسير الميزان:
اينكه چرا از اصابت خير و شر به" مس" كه دلالت بر حقارت دارد تعبير كرده و در باره اصابت شر فرمود:" ان يمسسك" و راجع به اصابت خير فرمود:" و ان يمسسك"؟
براي اين بود كه دلالت كند بر اينكه اين خيرات و شرور در مقابل قدرت بي نهايت پروردگار- كه هيچ چيز در قبال آن ايستادگي نميكند و هيچ مخلوقي طاقت تحمل آن را ندارد- بسيار اندك و ناچيز است.
و چنين بنظر ميرسد كه جمله " فَهُوَ عَلي كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ" كه تنها در طرف اصابت خير (وَ إِنْ يَمْسَسْكَ بِخَيْرٍ) ذكر شده در حقيقت بجاي" فلا مانع يمنعه" و يا نظير آن بكار رفته باشد، و بنا بر اين، دلالت ميكند بر اينكه خداي تعالي همانطوري كه قادر است بر رساندن هر ضرر مفروضي، همچنين قادر است بر رسانيدن هر خيري كه تصور شود، و از همين جمله علت جمله" فَلا كاشِفَ لَهُ إِلَّا هُوَ" كه دنبال اصابت شر (وَ إِنْ يَمْسَسْكَ اللَّهُ بِضُرٍّ) ذكر شده بود نيز كشف ميشود، زيرا همانطوري كه قدرت كسي بر دفع خيرات پروردگار، مستلزم اين است كه به همان اندازه از خداوند سلب قدرت شود، همچنين قدرت بر دفع ضرر او نيز مستلزم چنين محذور و تالي فاسدي هست .
تقواي الهي كليد هر راه راستي است.
بدون تقوا انسان به راه راست نمي رود،راه خود را كج مي كند.
بدون تقوا انسان اندوخته اي براي اخرت ندارد.
بدون تقوا بشر آزادي ندارد.
تقواست كه بشر را از هر رقيتي ازاد مي كند .
شيطان به رسول خدا ص گفت طاقت ديدن و تحمل 6 خصلت ادم را ندارم.
۱- وقتي به هم ميرسند سلام ميكنند.
2- باهم مصافحه ميكنند
3- براي هر كاري انشاالله ميگويند.
4- از گناه استغفار ميكنند.
5- ابتداي هر كاري بسم الله الرحمن الرحيم ميگويند
6- تانام حضرت محمدص را ميشنوند صلوات ميفرستند...
و آيا ميدانيد هنگامي كه ميخواهيد اين پيام را براي ديگران بفرستيد شيطان ميكوشد شما را منصرف كند؛