معرفی وبلاگ
حضرت آیت الله خامنه ای در نشست اندیشه های راهبردی ؛ نقش و سهم بانوان را در نظام اسلامی ممتاز و بی بدیل دانستند و خاطر نشان کردند : " نقش بانوان در دوران مبارزه پیروزی انقلاب اسلامی ، بعداز انقلاب بویژه دوره بسیار سخت دفاع مقدس و در عرصه های مختلف ، نقش مؤثر ، ممتاز و بی جایگزینی است که با هیچ معیاری قابل اندازه گیری نیست ." از نگاه رهبر انقلاب اسلامی ، اولین کسی که نقش و جایگاه ممتاز بانوان را درک کرد و زمینه ساز نقش افرینی برجسته زنان در عرصه های مختلف شد ، امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران بود.
صفحه ها
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 1060161
تعداد نوشته ها : 116
تعداد نظرات : 9
Rss
طراح قالب
GraphistThem267

آه دل ام كلثوم

در تذكره الشهدا نقل شده است كه سهيل مي‌گويد: هنگامي كه سر امام حسين(ع) بر بالاي نيزه بود، قصري را ديدم كه پنج زن در آن نشسته بودند و در ميان آنها پيره زني خميده بود و چون سر مطهر به نزديكي آن قصر رسيد، پيرزن سنگي برداشت، و بر صورت امام حسين(ع) زد و به روايتي چنان با شدت آن سنگ را زد كه از بالاي نيزه سر مبارك بر روي زمين افتاد، ناگاه صداي ناله زنان و طفلان بلند شد.

پس چون ام كلثوم اين صحنه را مشاهده كرد، بي طاقت گرديد و گفت: خداوندا اين زناني را كه در بالاي اين منظر، منزل دارند بزودي هلاك نما، هنوز دعاي آن معصومه تمام نشده بود، كه آن قصر خراب شد و آن زنان با جمعي بسيار هلاك شدند و سپس حضرت زينب فرمودند: «الله اكبر، من دعوه ما اسرع اجابته»

 

پنج شنبه بیست و هشتم 10 1391 13:32
فضيلت تربت امام حسين(ع)از زبان امام مهدي(عج)
 
محمد بن عبدالله حميري طي نامه اي از حضرت صاحب الزمان (عج) پرسيد: آيا انسان مي تواند از خاك قبر (تربت امام حسين عليه السلام) تسبيح تهيه كند وآيا اين كار فضيلتي دارد؟

 

حضرت در جواب فرمودند:

كسي كه از تربت امام حسين (ع) دانه هاي تسبيح تهيه كرده است مي تواند به وسيله آن تسبيح خداوند بگويد وهيچ چيز براي تسبيح گفتن با فضيلت تر از آن نيست وبراي نمونه يكي از فضيلت هاي آن اينست كه انسان با تسبيح تهيه شده از تربت كه ذكر مي گويد ممكن است گاهي گفتن ذكر را فراموش كند اما همين كه دانه ها را(در دست دارد و)مي گرداند ، خداوند ثواب گفتن ذكر را به او عنايت مي كند.

منبع:وسائل الشيعه ج6 ص457

 

چهارشنبه بیست و هفتم 10 1391 14:29

17 دانستني جالب از آقايان

اگر دختري در سنين ازدواج هستيد، بهتر است مردان را بهتر بشناسيد … شناخت روحيه مردان نه تنها مشكلات زوجين را كم مي كند بلكه باعث برقراري رابطه بهتر بين آنها مي شود. روانشناساني كه نقش جنسيت را در برقراري ارتباط مطالعه مي كنند،آريا تاك اين ۱۷ نكته را در مورد شناخت مردان با اهميت مي دانند.

 

۱- مردان در مورد احساسشان صحبت مي كنند اما…

مردان ترجيح مي دهند در مورد احساساتشان غيرمستقيم صحبت كنند. پس از همسرتان بخواهيد برنامه اش را براي تعطيلات آخر هفته بگويد يا اينكه فكر و تصور خود را در مورد شما و اولين باري كه شما را ملاقات كرده است، بيان كند. پاسخ او روشن مي كند احساسش چيست و اينگونه خود را به شما نزديك تر مي بيند.

۲٫ مردان با كارهايشان دوست داشتن را بيان مي كنند

بيشتر مردان ترجيح مي دهند احساسات و حس دوست داشتن را با انجام برخي كارها بيان كنند، مثلا وقتي وسايل خراب خانه را تعمير يا حياط را تميز مي كنند يا سطل زباله را بيرون مي برند، دوست داشتن خود را نشان مي دهند. حتي خريد كردن براي خانه و زيباسازي محيط آن هم بيانگر اين است كه شما را دوست دارد.

۳٫ مردان ازدواج را جدي مي گيرند

مردان معمولا از ابراز سريع نظر خود واهمه دارند. شواهد نشان مي دهد آنها ازدواج را بيشتر جدي مي گيرند ولي ممكن است مدت طولاني تري طول بكشد تا احساس خود را بيان كنند زيرا مي خواهند مطمئن شوند كاري كه انجام مي دهند، درست است. نتايج يك بررسي روي مردان متاهل نشان داد وقتي مردي با اطمينان كامل تصميم به ازدواج مي گيرد، همه جوانب را بررسي كرده و بيشتر معيارها را مطابق ميل خود مي بيند. ۹۰ درصد مردان مي گويند اگر قرار باشد دوباره ازدواج كنند، با همين همسرشان ازدواج خواهند كرد.

4٫ او يك شنونده واقعي است

بيشتر ما خانم ها وقتي حرف هاي ديگران را گوش مي كنيم معمولا با حركات اشاره و بدن و گفتن كلماتي مثل بله يا نه يا مي دانم به آنها نشان مي دهيم به حرف هايشان گوش مي دهيم. اين اشاره ها، بخشي از نظر و درك ما را به فردي كه در حال صحبت است، منتقل مي كند اما اين در مورد مردان صدق نمي كند. وقتي كه با همسر خود صحبت مي كنيد و چيزي نمي گويد آريا تاك يا حركتي از او نمي بينيد، به معني آن نيست كه گوش نمي دهد بلكه ترجيح مي دهد ساكت باشد و درمورد آنچه شما مي گوييد، فكر كند.

۵٫ مردان بيشتر عمل مي كنند

مردان روابطشان را با عمل تقويت مي كنند، نه احساس. بسياري از مردان، با انجام فعاليت هايي مانند ورزش و پياده روي همراه همسرشان و رابطه زناشويي سعي مي كنند به همسرشان نزديك تر شوند.

۶٫ مردان زماني را براي خود مي خواهند

اگرچه مردان سعي مي كنند در بسياري از فعاليت هاي خانواده مشاركت كنند اما همه آنها نياز دارند زماني مخصوص خود داشته باشند. زماني كه تنها در گوشه اي بنشينند و تفكر كنند. اگر چه مردان از انجام بازي شطرنج، باغباني يا رفتن به باشگاه ورزشي لذت مي برند اما مثل همه، گاهي دوست دارند كسي در كنارشان نباشد و به تنهايي به كارهاي مورد علاقه شان بپردازند. وقتي هر يك از زوجين زمان و مكاني را براي تنهايي داشته باشند، بيشتر به هم علاقه مند خواهند شد.

۷٫ مردان مثل پدرانشان عمل مي كنند

اگر مي خواهيد بدانيد مردي كه قصد داريد با او ازدواج كنيد چگونه مردي است و چه رفتاري دارد، به رفتارهاي پدرش نگاه كنيد. مردان نقش خود و رابطه با همسرشان را از پدرشان مي آموزند. اگر مي خواهيد بدانيد كه چگونه با شما رفتار خواهد كرد، ببينيد پدرش چه رفتاري با مادرش دارد.

۸٫ مردان زبان بدن را نمي دانند

مردان كمتر درمورد زبان اشاره و حركات بدن مي دانند و تغيير لحن صدا و حركات صورت براي آنها كمتر مفهوم دارد. همچنين ممكن است ديرتر ناراحتي زنان را كه در چهره شان نمايان است يا پيام هاي اشاره اي و لحن صدا را تشخيص دهند، بنابراين اگر مي خواهيد مطمئن شويد پيام را دريافت كرده اند مستقيما آن را بيان كنيد.

۹٫ واكنش مردان سريع تر است

زنان در واكنش نشان دادن به برخي امور و كارها ديرتر از مردان عمل مي كنند و مدت طولاني تري براي بيان واكنش و تفكر نياز دارند. حتي ممكن است در مقابل مردان بيشتر احساس اضطراب و استرس داشته باشند اما مردان در مقابل حوادث واكنش سريع تري نشان مي دهند بنابراين وقتي هنوز مي خواهيد درمورد مباحث شب گذشته صحبت كنيد، ممكن است همسرتان آن را از ياد برده باشد.

۱۰٫ مردان به قدرداني واكنش نشان مي دهند

قدرداني از همسر مي تواند تفاوت زيادي در رفتارهاي آنها و روابطشان ايجاد كند. مطالعه ها نشان مي دهد وقتي از زحمات مردان قدرداني و به آنها ارزش گذاشته مي شود، بيشتر سعي مي كنند در انجام كارهاي خانه و مراقبت از كودك خود را درگير كنند و خود را تكيه گاه خواهند دانست.

۱۱٫ رابطه زناشويي براي مردان بسيار مهم است

براي بسياري از مردان، رابطه زناشويي بسيار مهم است در حالي كه براي زنان اين طور نيست. براي مردان صميميت در روابط زناشويي بسيار رضايت بخش تر از خود رابطه زناشويي است.

۱۲٫ مردان دوست دارند زنان اول شروع كنند

بسياري از مردان دوست دارند همسر آنها شروع كننده رابطه زناشويي و مشتاق اين رابطه باشد بنابراين از ابراز عشق به همسر خود خجالت نكشيد و اجازه دهيد كه بداند شما خواهان رابطه زناشويي هستيد. شروع رابطه زناشويي از سوي زن مي تواند باعث رضايتمندي بيشتر زوجين شود.

۱۳٫ مردان هميشه مشتاق نيستند

مردان برخلاف تصور زنان هميشه حوصله رابطه زناشويي را ندارند. مردان هم مانند زنان دچار استرس مي شوند. استرس شغلي، خانوادگي و پرداختن صورتحساب ها از بزرگ ترين عوامل كاهش دهنده ميل جنسي در مردان هستند. وقتي يك مرد يك بار براي رابطه زناشويي تمايل ندارد، به معني آن نيست كه براي هميشه ميل و علاقه اش را به شما از دست داده است. او فقط در آن لحظه تمايلي به برقراري روابط زناشويي ندارد.

۱۴٫ مردان زياد به روابط زناشويي فكر مي كنند

بيشتر مردان زير ۶۰ سال حداقل يك بار در روز به روابط زناشويي فكر مي كنند در حالي كه فقط يك چهارم زنان يك بار در روز به اين موضوع فكر مي كنند. همچنين مردان ۲ برابر زنان درمورد روابط زناشويي روياپردازي مي كنند و جالب است كه روياهاي آنها بسيار متفاوت از عملشان است. مردان درمورد روابط زناشويي نسبت به آنچه زنان فكر مي كنند، جدي نيستند و تصورات آنها شبيه آنچه انجام مي دهند، نيست.

۱۵٫ مردان، لذت بردن همسر خود را دوست دارند

خوشحالي و شادابي يك زن براي همسرش بسيار بااهميت است. يك مرد تا زماني كه همسرش درمورد احساسش صحبت نكند از آن باخبر نمي شود، بنابراين بهتر است احساسات و خواسته هايتان را بيان كنيد. خواسته خود را صريحا بگوييد، زيرا مردان طفره رفتن را دوست ندارند. اگر خواسته خود را واضح بيان كنيد، نه تنها گوش مي كند، بلكه از خشنود شدن شما احساس خوبي خواهد داشت.

۱۶٫ مردان درمورد ظاهر خود دچار اضطراب مي شوند

بسياري از مردان در برخي موقعيت ها دچار اضطراب مي شوند، مخصوصا وقتي سنشان افزايش پيدا مي كند. يك مرد ممكن است در مورد جسم و توانايي هاي خود نگران شود. اگر مي توانيد، به او كمك كنيد تا روش هاي آرام سازي را ياد بگيرد و مطمئنش كنيد هنوز هم او را مانند قبل دوست داريد، در اين صورت كمتر در روابط زناشويي دچار استرس مي شود.

۱۷٫ مردان نياز دارند دوست داشته شوند

اگر يك مرد احساس كند از سوي همسر مورد بي محبتي قرار گرفته، ممكن است به فرد ديگري متمايل شود تا رضايت او را جلب كند. براي پرهيز از اين موضوع زنان بايد نيازهاي عاطفي همسر خود را درك كنند و براي رفع نيازهاي وي بكوشند.

 

چهارشنبه بیست و هفتم 10 1391 11:56

خدايا !

ياري ام ده تا در راستي استوار باشم و در راهت پايدارم بدار تا سر گشته نمانم.
در دل، محبت و شفقت افريدگان تو را بپرورانم و رنج خود از محنت ديگران بيشتر ندانم.

دستگيرم شو تا همواره اقرار كنم، به هيچ كس بودن و مفلس بودن و به لطف تو بي نام و در خور پيام شوم.

پس مرا كرداري عطا كن كه در ان نقش ريا نباشد و بر ان نشاني از اتش هوا و وسوسه ها نباشد.....

 

دسته ها : حرفي با خدا
سه شنبه بیست و ششم 10 1391 13:8

بِسْمِ اللّهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحيمْ

 

امام باقر(ع ) فرمود: فاطمه (س ) دختر رسول خدا(ص )، پس از گذشت شصت روز از رحلت رسول خدا(ص ) بيمار و بسترى شد، و بيماريش ‍ شديد گرديد، و دعاى او در شكوه از ظالمان اين بود:

يا حىّ يا قيّوم برحمتك استعيث فاغثنى ، اللهم زحز حسنى عن النّار وادخلنى الجنه و الحقنى بابى محمد(ص )

((از خداى زنده و توانا، پناه مى آورم به رحمت تو، پس به من پناه بده و مرا از آتش دوزخ دور گردان و به بهشت وارد كن ، و مرا به پدرم محمد(ص ) ملحق فرما!))
اميرمؤ منان على (ع ) به او مى فرمود: ((خدا به تو عافيت مى دهد و تو را زنده نگه دارد)).

فاطمه (س ) مى فرمود: ((اى ابوالحسن ! بسيار نزديك است كه با خدايم ملاقات كنم )).

و به على (ع ) وصيت كرد كه بعد از من با ((امامه )) (خواهرزاده ام ) دختر ابوالعاص ازدواج كن ، او دختر خواهرم زينب است و به فرزندان من مهربان مى باشد.

 

سه شنبه بیست و ششم 10 1391 12:43

بِسْمِ اللّهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحيمْ

 

هر كس در اين جهان دوستانى داشته و با كسانى آمد و شد دارد؛ چون بدون دوست و رفيق كسى نمى تواند زندگى كند. خوبان ، دوستان و همفكران خوب و بدان دوستان و هم فكران بد براى خود انتخاب مى كنند.

به گونه اى كه شاعر مى گويد:

 

كبوتر با كبوتر، باز با باز                      كند همجنس با همجنس پرواز

دوستان شيطان كسانى هستند كه : فتنه و فتنه انگيزى را دوست دارند؛ از خون ريزى و كشت و كشتار خوششان مى آيد؛ ديگران را براى جنگ و دعوا با مسلمانان تحريك مى كنند؛ آنها تحت تاءثير وسوسه هاى شياطين قرار مى گيرند؛ به خاطر دوستى با آنان ، با مؤمنان مى جنگند. قرآن در اين باره مى فرمايد:

و ان الشياطين ليوحون الى اوليائهم ليجادلوكم و ان اطعتموهم انكم لمشركين .

((و شياطين به دوستان خود مخفيانه مطالبى القا مى كنند تا با شما به مجادله برخيزند - ولى شما به هوش باشيد - اگر از آنها اطاعت كنيد، شما هم مشرك خواهيد بود)).(181)

روزى حضرت رسول صلى الله عليه و آله و سلم با شيطان ملاقات كرد و فرمود:اى لعين ! دوستان تو از امت من چقدراند؟

گفت : دوازده نفر!

1. امير ستم گر؛

2. ثروت مند خودخواه ،

3. كسى كه باك ندارد از كجا به دست مى آورد و در كجا صرف مى كند؛

4. عالمى كه پادشاه ستم كارى را با ظلم و جورش تاءييد كند؛

5. تاجر خائن كه در تجارت خود به مردم خيانت كند؛

6. محتكر كه ارزاق مردم را ارزان مى خرد و براى گران شدن ذخيره و انبار مى كند؛

7. زناكاران ، اعم از مرد و زن ؛

8. رباخواران كه مال فقيران را به اين وسيله از كفشان بيرون مى آورند؛

9. افراد بخيل كه از انفاق مال خود بخل مى ورزند و ديگران را از آن محروم مى كنند؛

10.كسانى كه در نماز سستى مى كنند و توجهى به آن ندارند؛

11. كسانى كه در ميان مردم سخن چينى مى كنند و آنان را به جان هم مى اندازند؛

12. كسانى كه مست و بى هوش هستند.

 

دسته ها : متفرقه ديني
سه شنبه بیست و ششم 10 1391 11:47

 

هنوز نمازش تمام نشده بود كه ناگهان ديدم سقف شكافته شد و تابوت از آن شكاف به طرف آسمان رفت. گفتم:« يا ابن رسول الله! الان مأمون مي آيد و مي گويد بدن مبارك حضرت رضا چه شد؟» فرمود:« آرام باش! آن بدن مطهّر به زودي برمي گردد.

 

يکشنبه بیست و چهارم 10 1391 15:8
 
در اينجا به ذكر قسمتى از نشانه هاى ظهور حضرت مهدي آل محمد (اَرْواحُنا فَداه ) مى پردازيم

كه پيش از ظهور آن حضرت رخ مى دهد:

1 - خروج سفيانى (سفيانى ، يكى از طاغوتهاى مقدّس مآب از نسل ابوسفيان است

و در شام به دست سپاه حضرت مهدى (عليه السلام ) شكست خورده و كشته مى شود).

2 - كشته شدن سيّدِ حسنى (جوان خوش صورت از آل امام حسن (عليه السلام ) با سپاهش

به حمايت از امام زمان (عليه السلام ) برمى خيزد و سرانجام ، به شهادت مى رسد).

3 - اختلاف بنى عبّاس در رياست دنيا.

4 - گرفتن خورشيد در نيمه ماه رمضان .

5 - گرفتن ماه در آخر آن ماه ، برخلاف عادت (و نظم فلكى ).

6 - فرو رفتن زمين بيداء (زمين بين مكّه و مدينه ).

7 - فرو رفتن زمين در نقطه اى از مشرق و مغرب .

8 - توقّف خورشيد، هنگام اوّل ظهر تا وسط وقت عصر.

9 - طلوع خورشيد از مغرب .

10 - كشتن ((نفس زكيّه )) در پشت كوفه همراه هفتاد نفر از نيكان

11 - سر بريدن يك مرد هاشمى بين حجرالا سود و مقام ابراهيم (عليه السلام ) .

12 - ويران شدن ديوار مسجد كوفه .

13 - به اهتزاز درآمدن پرچمهاى سياه از جانب خراسان .

14 - خروج يمانى (يمانى از مردان نيك و طرفدار امام زمان (عليه السلام ) است ) كه به حمايت از آن حضرت ، با سپاه خود برمى خيزد.

15 - ظهور مغربى در مصر و حكومت او بر مردم شام .

16 - فرود تركها به جزيره .

17 - ورود روميان به رمله .

18 - طلوع ستاره درخشان در سمت مشرق كه همچون ماه مى درخشد سپس دو جانب آن خم گردد كه نزديك شود كه آن دو جانب به همديگر متّصل شوند.

19 - پديد آمدن سرخى در آسمان كه در فضا پراكنده گردد.

20 - آتشى در طول مشرق ، آشكار شود و سه روز يا هفت روز در آسمانى باقى بماند.

21 - پاره نمودن عرب اسارت خود را و حكومت عرب بر شهرها و كشورها.

22 - بيرون رفتن عرب از تحت نفوذ سلطان عجم .

23 - كشتن امير مصر، توسّط مردم مصر.

24 - خراب شدن شام .

25 - اختلاف سه پرچم در شام (كشمكش سه گروه ).

26 - ورود دو پرچم قيس و عرب به كشور مصر.

27 - به اهتزاز درآمدن پرچمهاى قبيله ((كنده )) در خراسان .

28 - آمدن اسبهايى از جانب مغرب ، تا اينكه در كنار حيره (نزديك كوفه ) بسته شوند.

29 - برافراشته شدن پرچمهاى سياه از جانب مشرق به سوى حيره .

30 - طغيان آب فرات ، به طورى كه سرازير كوچه هاى كوفه گردد.

31 - خروج شصت دروغگو كه همه آنان ادّعاى نبوت مى كنند.

32 - خروج دوازده نفر از نژاد ابوطالب (عليه السلام ) كه همه آنان ادّعاى امامت براى خود دارند.

33 - سوزاندن مردى بلند مقام از شيعيان بنى عبّاس بين سرزمين جلولاء (واقع در هفت فرسخى خانقين ) و سرزمين خانقين .

34 - بستن پلى نزديك محله كرخ بغداد.

35 - برخاستن باد سياهى در بغداد، در آغاز روز.

36 - زلزله شديد در بغداد.

37 - فرو رفتن بيشتر شهر بغداد در زمين بر اثر زلزله .

38 - ترس عمومى كه عراق و بغداد را فراگيرد.

39 - مرگهاى سريع و عمومى در بغداد.

40 - كم شدن اموال و انسانها و محصول كشاورزى .

41 - پيدايش ملخ در فصل خود و در غير فصل خود تا آنجا كه زراعتها و غلاّت را از بين ببرد.

42 - كم شدن غلاّت و محصولات گياهى .

43 - اختلاف و كشمكش در ميان دو صنف از عجم و خونريزى بسيار بين آنان .

44 - بيرون آمدن بردگان از زير فرمان اربابان و كشتن اربابان .

45 - مسخ شدن جمعى از بدعتگذاران ، به صورت ميمون و خوك .

46 - پيروزى بردگان بر شهرهاى اربابان .

47 - نداى (غيرعادى ) از آسمان بر همه جهان به طورى كه هركسى در هر زبانى باشد آن ندا را به زبان خودش مى شنود.

48 - پيدايش صورت و سينه انسان در قرص خورشيد.

49 - مردگانى زنده از قبرها بيرون آيند و به دنيا بازگردند و به ديد و بازديد با همديگر بپردازند.

50 - در پايان همه ، 24 بار، باران پى در پى مى آيد و زمين خشك را پس از مرگش ، زنده و سبز و خرّم مى كند و به دنبال آن بركتهاى زمين بروز مى نمايد و در دسترس قرار مى گيرد.

و بعد از اين حوادث ، هرگونه بلا و ناراحتى و گرفتارى معتقدين به حق از شيعيان حضرت مهدى (عليه السلام ) برطرف مى گردد، در اين هنگام آنها آگاه شوند كه امام عصر (عَجَّلَ اللّه تعالى فَرَجَه الشّريف ) در مكّه ظهور كرده است براى يارى او به سوى مكّه رهسپار شوند، چنانكه روايات ، بيانگر اين مطلب است .

اين نشانه هايى كه ذكر شد، پاره اى از آنها حتمى است و پاره اى مشروط به شرايطى است و خداوند داناتر است كه چه خواهد شد و ما آنچه را نقل كرديم ، از كتب از حديث و روايات ، گرفته شده ، از خداى بزرگ كمك مى جوييم و از درگاه او توفيق سعادت مى خواهيم .

منابع: بحار، ج 52، ص 301./شرح ، در اعلام الورى ، ص 429.

در روايتى از امام صادق (عليه السلام ) به 120 ماده از علايم ظهور، اشاره شده است (بحار، ط جديد، ج 52، ص 254 به بعد).

 

 

يکشنبه بیست و چهارم 10 1391 13:30

بسمه

 

 تقويم ماه

شب اوّل: اين شب به نام «ليلة المبيت» مزيّن است، در اين شب يك حادثه مهمّ تاريخى واقع شد و آن اين كه در سال سيزدهم بعثت، رسول خدا(صلى الله عليه وآله) از مكّه به قصد هجرت به سوى مدينه، از شهر خارج شد و در «غار ثور» پنهان گرديد و امير مؤمنان على(عليه السلام) براى اغفال دشمنان، فداكارانه در بستر رسول خدا(صلى الله عليه وآله) خوابيد و مشركان قريش كه خانه رسول خدا(صلى الله عليه وآله) را محاصره كرده بودند، به گمان آن كه رسول خدا(صلى الله عليه وآله) در بسترش آرميده است، تا صبح منتظر ماندند و چون صبحگاهان با شمشيرهاى برهنه به منزل آن حضرت هجوم بردند تا رسول اللّه(صلى الله عليه وآله) را بكشند، على(عليه السلام) را ديدند كه از آن بستر برخاست! بدين سان، رسول خدا(صلى الله عليه وآله) در فرصتى مناسب خود را از چنگال مشركان قريش نجات داد و على(عليه السلام) نيز با اين فداكارى، عشق و علاقه و برادرى خود را نسبت به رسول خدا(صلى الله عليه وآله)نشان داد; اين در حالى بود كه هر زمان ممكن بود كسى را كه در بستر خوابيده به قتل برسانند.
آيه شريفه «وَ مِنَ النّاسِ مَنْ يَشْرِى نَفْسَهُ ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللّهِ وَ اللّهُ رَءُوفٌ بِالْعِبادِ; بعضى از مردمِ (با ايمان و فداكار) جان خود را در برابر خشنودى خدا مى فروشند; و خداوند نسبت به بندگان مهربان است»(1) در حقّ آن حضرت نازل شد.(2)
سال هجرت رسول خدا(صلى الله عليه وآله) مبدأ تاريخ مسلمانان است و تحوّلى عظيم در جهان اسلام روى داد.

روز هشتم: در روز هشتم ربيع الأوّل، سال 206، شهادت امام حسن عسكرى(عليه السلام) طبق روايتى واقع شده است و از همان روز، امامت حضرت صاحب الزّمان، حجّة بن الحسن ـ عجّل الله تعالى فرجه الشريف ـ آغاز گرديد.(3)

روز دهم:
روز ازدواج رسول خدا(صلى الله عليه وآله) با حضرت خديجه كبرى(عليها السلام) است در حالى كه رسول خدا(صلى الله عليه وآله) 25 ساله بود و حضرت خديجه(عليها السلام)40 ساله. به همين مناسبت روزه اين روز به عنوان شكرگزارى مستحب شمرده شده است.(4)

روز دوازدهم: اين روز مطابق نظر مرحوم شيخ كلينى و مسعودى و همچنين مشهور ميان اهل سنّت، روز ولادت با سعادت نبىّ مكرّم اسلام(صلى الله عليه وآله)است.(5)
همچنين در اين روز، رسول خدا(صلى الله عليه وآله) بعد از 12 روز كه مسير راه ميان مكّه و مدينه را پيمود وارد مدينه گرديد.(6) و نيز روز انقراض دولت بنى مروان در سال 132 است.(7)


روز چهاردهم: در سال 64 در چنين روزى، يزيد بن معاويه به هلاكت رسيد.(8)
وى پس از سه سال و نُه ماه خلافت كه همراه با جنايات عظيمى بود - كه مهمترين آن واقعه كربلا و شهادت ابى عبداللّه الحسين(عليه السلام) و يارانش مى باشد - در سنّ سى و هفت سالگى در منطقه «حوران» زندگى ننگينش به پايان رسيد; جنازه اش را در دمشق دفن كردند; ولى اكنون اثرى از او نيست.(9)

شب هفدهم: طبق روايات مشهور شيعه، شب ولادت حضرت خاتم الانبيا، رسول معظّم اسلام(صلى الله عليه وآله) است و شب بسيار مباركى است.(10)
همچنين يكسال قبل از هجرت رسول خدا(صلى الله عليه وآله)، در چنين شبى معراج آن حضرت صورت گرفت.(11)

روز هفدهم: همان گونه كه گفتيم مشهور ميان علماى اماميّه آن است كه روز هفدهم ربيع الأوّل، روز ولادت با سعادت رسول خدا حضرت محمّد بن عبداللّه(صلى الله عليه وآله) است و معروف آن است كه ولادتش در مكّه معظّمه، واقع شده است، و زمان ولادتش هنگام طلوع فجر، روز جمعه، سنه عام الفيل بوده است.(12) (عام الفيل سالى است كه ابرهه با لشكرش كه بر فيل سوار بودند به قصد تخريب كعبه آمد، ولى همگى نابود شدند).
همچنين در چنين روزى در سال 83 هجرى قمرى، ولادت امام صادق(عليه السلام) واقع شده است و از اين جهت نيز بر اهمّيّت اين روز افزوده شده است.(13)
ماه ربيع الأوّل گرچه آغاز آن آميخته با خاطره غم انگيز و اندوهبار شهادت امام حسن عسكرى(عليه السلام)است، ولى از آن جا كه ميلاد مبارك حضرت ختمى مرتبت رسول گرامى اسلام(صلى الله عليه وآله) مطابق روايت معروف، در هفدهم اين ماه و طبق روايت غيرمعروف، در دوازدهم آن واقع شده و ميلاد حضرت صادق(عليه السلام) نيز در هفدهم اين ماه است، ماه شادى و جشن و سرور است.
از آن جا كه هجرت پيامبر اكرم(صلى الله عليه وآله) كه سرچشمه دگرگونىِ عميق در جهانِ اسلام و عزّت و شوكت مسلمين شد، و همچنين داستان «ليلة المبيت» در اين ماه واقع گرديده، و آغاز امامت پربركت حضرت بقية اللّه (ارواحنا فداه) همزمان با شهادتِ پدر بزرگوارش نيز مى باشد; در مجموع از ماههاى بسيار پربركت و پرخاطره است، كه سزاوار است، همه علاقه مندان مكتب اهل بيت(عليهم السلام) آن را ارج نهند و گرامى بدارند.

اعمال اين ماه:
روز اوّل اين ماه: علما گفته اند مستحب است، به شكرانه هجرت موفّقيت آميز رسول خدا(صلى الله عليه وآله) اين روز را روزه بگيرند و صدقه و انفاق و احسان نمايند،(1) و همچنين زيارت آن بزرگوار، در اين روز مناسب است.
مرحوم «سيّد بن طاووس»، دعايى را براى اين روز در كتاب اقبال نقل كرده است.(2)

روز دوازدهم: در اين روز دو ركعت نماز مستحب است كه در ركعت اوّل بعد از حمد، سه مرتبه سوره «قل يا ايّها الكافرون» و در ركعت دوم بعد از حمد، سه مرتبه سوره «توحيد» خوانده شود.(3)

روز هفدهم: همان گونه كه قبلا گفته شد اين روز مطابق نظر مشهور علماى اماميّه، روز ولادت رسول خدا(صلى الله عليه وآله) و همچنين ميلاد امام صادق(عليه السلام)است و روز بسيار مباركى است و داراى اعمالى مى باشد:
1) غسل; به نيّت روز هفدهم ربيع الاوّل.(4)
2) روزه; كه براى آن فضيلت بسيار نقل شده است، از جمله در رواياتى از ائمّه معصومين(عليهم السلام)آمده است: كسى كه اين روز را روزه بدارد، خداوند براى او ثواب روزه يكسال را مقرّر مى فرمايد.(5)
3) دادن صدقه، احسان نمودن و خوشحال كردن مؤمنان و به زيارت مشاهد مشرّفه رفتن.(6)
4) زيارت رسول خدا(صلى الله عليه وآله) از دور و نزديك; در روايتى از آن حضرت آمده است: هر كس بعد از وفات من، قبرم را زيارت كند مانند كسى است كه به هنگام حياتم به سوى من هجرت كرده باشد، اگر نمى توانيد مرا از نزديك زيارت كنيد، از همان راه دور به سوى من سلام بفرستيد (كه به من مى رسد).(7)
5) زيارت امير مؤمنان، على(عليه السلام) نيز در اين روز مستحب است با همان زيارتى كه امام صادق(عليه السلام) در چنين روزى كنار ضريح شريف آن حضرت(عليه السلام) وى را زيارت كرد.(8) (اين زيارت در بخش زيارات،
صفحه 301 آمده است).
6) تكريم، تعظيم و بزرگداشت اين روز بسيار بجاست، مرحوم «سيّد بن طاووس»، در اقبال، در تكريم و تعظيم اين روز به خاطر ولادت شخص اوّل عالم امكان و سرور همه ممكنات حضرت نبىّ اكرم(صلى الله عليه وآله) سفارش بسيار كرده است.(9)
بنابراين، سزاوار است مسلمين با برپايى جشن ها و تشكيل جلسات، هرچه بيشتر با شخصيّت نبىّ مكرّم اسلام(صلى الله عليه وآله)، سيره و تاريخ زندگى او آشنا شوند و از آن، براى ساختن جامعه اى اسلامى و محمّدى بهره كامل گيرند. 


--------------------------------------------------------------------------------

1. اقبال، صفحه 592. 2. همان مدرك، صفحه 596. 3. همان مدرك، صفحه 599. 4. فلاح السائل، صفحه 61. 5. اقبال، صفحه 603. 6. همان مدرك. 7. همان مدرك، صفحه 604. 8. همان مدرك، صفحه 608. 9. اقبال، صفحه 603. 

 

 

 

 

 

 

دسته ها : متفرقه ديني
يکشنبه بیست و چهارم 10 1391 12:2

 


وصيت امام حسن (عليه السلام)

 

اين وصيتى است كه از امالى شيخ طوسي (ره) نقل شده كه به برادرش امام حسين عليه السلام فرمود: " اين است آنچه وصيت مى‏كند بدان حسن بن على به برادرش حسين بن على: وصيت مى‏كند كه گواهى دهد معبودى جز خداى يكتا نيست كه شريك ندارد ، پس پرستش مى‏كند او را بدان جهت كه شايسته ي پرستش است ، شريكى در سلطنت ندارد و سرپرستى از خوارى براى او نيست و به راستى كه او هر چيز را آفريده و اندازه ي آن را به خوبي مقدر ساخته و شايسته ‏ترين معبود و سزاوارترين كسى است كه او را ستايش كنند ، هر كه از او فرمانبردارى كند راه رشد را يافته ، و هر كس كه نافرمانيش را كند به گمراهى و سرگشتگى مي افتد و هر كس به سوى او بازگردد هدايت گشته است.

من تو را سفارش مى‏كنم ( اى حسين ) به بازماندگانم از خاندان و فرزندان و خانواده خودت كه از بدكارشان درگذرى و از نيكوكارشان بپذيرى ، و براى آنها جانشين و پدرى مهربان باشى ، و ديگر آن كه مرا كنار رسول خدا دفن نمايي كه من به او و خانه او شايسته ‏تر از ديگران هستم...

و اگر از اين كار مانع شدند و جلوگيرى كردند ، من تو را به حق قرابت و نزديكى كه خدا براى تو قرار داده و قرابتى كه با رسول خدا دارى سوگند مى‏دهم كه اجازه ندهى در اين راه به خاطر من خون ريخته شود تا آنگاه كه رسول خدا (ص)را ديدار كنيم و شكايت ‏خود به نزد او بريم ، و آنچه از اين مردم پس از وى بر سر ما رفته ، به او گزارش كنيم ... "
اين را فرمود و از دنيا رفت . درود خدا بر او باد .

و در روايت مفيد (ره) اين گونه است كه پس از جريان مسموم شدن خود فرمود:
(چون من از دنيا رفتم ، چشم مرا بپوشان ، مرا غسل ده و كفن نما ، سوى قبر جدم رسول خدا (ص) ببر تا ديدارى با او تازه كنم ، سپس به سوى قبر جده ‏ام فاطمة بنت اسد رضى الله عنها ببر و در آنجا دفنم كن ، و ‏بدان اى برادر كه مردم گمان دارند شما مى‏خواهيد مرا كنار رسول خدا (ص) به خاك بسپاريد ، پس در اين باره گرد آيند و از شما جلوگيرى كنند ، تو را به خدا سوگند دهم مبادا به خاطر من به اندازه ي ذره اي خون ريخته شود. ) (2)

پى ‏نوشتها:

1) بحار الانوار، ج 44، صص 152-151.

2) ارشاد شيخ مفيد، ج 2، ص 14.

دسته ها : متفرقه ديني
شنبه بیست و سوم 10 1391 12:3
X