امام خامنه اي (مد ظله) : رژيم غاصب صهيونيستي در حد و اندازه اي نيست كه در صف دشمنان ملت ايران به حساب بيايد . اگر غلطي از آنها سر بزند ، جمهوري اسلامي ايران ، تل آويو و حيفا را با خاك يكسان خواهد كرد .
يكي ازمواردي كه حضرت آقا در بيانات اخير خود در ديدار با خبرگان رهبري ، به صورت خواسته دل در خصوص رئيس جمهور سال 92 فرمودند اين بود كه " منتخب مردم فردي باشد كه مردم را به آرزوهاي بزرگ آنها از انقلاب اسلامي، نزديك كند" .
لذا در اين مطلب سعي شده است كليد واژه آرزوهاي بزرگ ملت ايران در بيانات حضرت آقا مورد بررسي قرار گيرد تا ما را به شناخت اصلح در فضاي زماني كنوني راهنمايي نمايد. بر اين اساس لازم است اين كليد واژه در بيانات قبلي امام خامنه اي بازخواني گردد . باشد كه ما را در شناسايي اصلح ياري نمايد و با بيان معيارهاي خاص اين دوره كه از طرف معظّم له ايراد خواهد گرديد، تطبيق مصاديق با كمك بزرگانمان انجام پذيرد.
" اين انقلاب بيش از ادعا، آرمانهايي داشت. انقلاب نيامده بود كه براي مردم ايران پاسخگويي كند. انقلاب، انقلاب خود مردم بود. مردم براي تحقق آرمانهايي انقلاب
كردند. اين آرمانها عبارت بود از ساختن يك ايران آباد و آزاد، داشتن مردم آگاه و برخوردار از عدالت اجتماعي، نجات از وابستگي و عقبماندگي علمي و استبداد و قهري كه آن روز بر اين مملكت حكم فرما بود.ميپرسيد ما چقدر به اين اهداف رسيدهايم؛ من عرض ميكنم كه تحقق اين اهداف، تدريجي است؛ چيزهايي است كه بايد براي آن تلاش و مجاهدت كرد و قدم به قدم پيش رفت. نظام اسلامي، يك نظام پيشساخته - مثل خانههاي پيشساخته - نيست؛ نظامي است كه بايد آجر آجر و سنگ سنگ روي هم چيد و آن را بالا برد. در اثناي اين كار، طبيعي است كه مشكلاتي پيش بيايد. اين مفاهيمي هم كه من گفتم - عدالت اجتماعي، آزادي، آگاهي، معنويت؛ كه جزو ماني اين نظامند - مفاهيم ايستا و متحجري نيستند.
اينها چيزهايي هستند كه بر حسب پيشرفت و اقتضائات زمان، ممكن است مصاديقشان تغيير پيدا كند. در اثناي اين كار بسيار پرتلاش و پرزحمت، بسيار طبيعي است كه مشكلاتي پيش آيد؛ چون به طور پيوسته و دائم بايستي مهندسي و معماري كرد و مراقب بود كه هيچ نقطهاي از اين بنا برخلاف جهت صحيح ساخته نشود. البته ممكن است گاهي اختلاف نظر و كمبود مصالح و كمبود نيروي كار پيش بيايد و دشمن اين بنا را به منجنيق ببندد و گوشهاي از آن را ويران كند. گاهي ممكن است فلان بنا يا عمله، در گوشهي اين بنا، كاري را نادرست انجام دهد، كه بايد رفت و آن را ترميم كرد. گاهي ممكن است در كساني كه خودشان معمار و سازندهي بنا هستند، ضعفها و تنبليهايي وجود داشته باشد.
همهاش هم اينطور نيست كه بگوييم ضعفها تحميلي و از ناحيهي ديگران است. بنابراين در اين راه، مشكلات فراواني وجود دارد.
كمبود مصالح، رفيق نيمهراه و آدمهاي طماع و قدرتطلب، بخشي از اين مشكلات است. ما بايد اين نظام رابسازيم و ذره ذره و قدم به قدم پيش برويم.
بنابراين ما پيشرفت زيادي كردهايم؛ منتها اگر از من بپرسيد كه آيا به اين حد قانعم، پاسخ من اين است: ابدا. ما هنوز راه زيادي داريم؛ هم به عدالت اجتماعييي كه اسلام از ما خواسته است - و اسلام در اين خصوص بسيار سختگير است - هم به آن سطحي از آزادي كه ملت ايران مستحق و شايسته آن است، هنوز نرسيدهايم.
ما هنوز كار داريم؛ اين راه، راهي طولاني است. اينكه من بارها به جوانها ميگويم خودتان را آماده كنيد، براي همين است.
شما بايد اين راه را طي كنيد. اين راه هم راهي است كه در هر كيلومترش تابلوي «توقف ممنوع» نصب شده است؛ لذا در اين راه نبايد توقف كرد. سربازان عدالت اجتماعي بايد
خستگيناپذير باشند. كساني كه در اين راههاي طولاني و آرمانهاي بزرگ حركت ميكنند، بايد خستگي حس نكنند. يك ملت، اينگونه به سيادت و آقايي و آرمانهاي خودش ميرسد. هيچ ملتي با تنبلي به سيادت و سعادت نميرسد. بزرگترين مصيبت براي يك ملت اين است كه بگويد چون ما نتوانستيم همهي هدفهاي خود را تأمين كنيم، پس ولش! نخير؛ بايستي هدفها را دنبال كرد."
بيانات در جلسه پرسش و پاسخ دانشجويان دانشگاه صنعتي اميركبير ۱۳۷۹/۱۲/۲۲
وقتي امام خامنه اي 4 مرتبه به سردار سليماني گفتند "شهيد"
خبرگزاري فارس:برخي مقامات آمريكايي در حالي از ترور سردار سليماني سخن ميگويند كه ولي امر مسلمين؛ چهار مرتبه سردار حاج قاسم سليماني را "شهيد" و "شهيد زنده" خطاب كرده و راجع به ايشان و همرزمانشان فرمودهاند: "خداي متعال ميخواست اينها زنده بمانند و بركاتشان براي كشورشان و دنياي اسلام ادامه پيدا كند."
خبرگزاري فارس: آقاي سليماني شهيد زنده است:
سردار حاج قاسم سليماني، فرمانده لشكر 41 ثارالله استان كرمان در دوران دفاع مقدّس و فرمانده كنوني نيروي قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامي است.
اين سردار عاشورايي چندي قبل توسط فرمانده سابق نيروي زميني ايالات متحده؛ تهديد به ترور شد.
در همين زمينه براي نخستين بار دو صحبت حضرت آقا در مورد سردار سليماني منتشر مي شود.
مطلب اوّل در سال 76 و در ديدار اعضا و مسئولان ستاد برگزاري كنگره بزرگداشت سرداران و 8 هزار شهيد استانهاي كرمان، سيستان و بلوچستان و هرمزگان با امام خامنه اي بيان شده است.
معظّمله در اين ديدار خطاب به سردار سليماني كه در آن مقطع فرمانده لشكر 41 ثارالله استان كرمان بوده است؛ ميفرمايند:
"خود شما هم كه آقاي سليماني باشيد؛ در نظر ما شهيديد.
شما شهيد زنده هستيد.
بله؛ شما هم شهيديد.
شما بارها در ميدان جنگ به شهادت رسيديد."
امام خامنه اي همچنين در سفر خود به استان كرمان در سال 84 و در ديدار با خانوادههاي شهداي استان كرمان اين جمله را خطاب به سرداران حاضر در اين جلسه بيان فرمودند:
"... و چه آنهايي كه به جبهه هاي جنگ رفتند و خطر را پذيرفتند و جان خودشان را كف دست گرفتند و همه ي نيروي خودشان را صرف كردند؛ امّا خداي متعال خواست اينها زنده بمانند و بركاتشان براي كشورشان و دنياي اسلام ادامه پيدا كند.
سردار سليماني هم ايثارگر است؛ او هم يك شهيد است، سردار رئوفي هم همينطور؛ سردار احمديان هم همينطور. اين سرداران، شهيد زنده اند؛ به شرطي كه اين راه را ادامه دهند. البته اين شرط و شروط براي همه است .
تصويري از منزل پدري مقام معظم رهبري در مشهد مقدس (نزديك باب الجواد (ع) و بازار سرشور)
در دوران رياست جمهوري كه مرحوم پدر و مادرم در منزل خودشان زندگي ميكردند، هيچ وقت به ذهن هيچ كس -نه به ذهن آنها، و نه به ذهن ما- خطور نميكرد كه حالا مثلاً چون ما رئيس جمهور هستيم، دستي بر اين خانه بكشيم و آن را تعميري بكنيم.
حتي هنگامي كه يكي از همسايههاي ما در اينجا ساختمان بلندي ايجاد كرده بود كه بر اين حياط مشرف بود و مادر ما هم نميتوانست ديگر بدون چادر در حياط راه برود، بعضي از دوستان گفتند خوب است شما بگوييد اين كار را نكنند؛ ما پيغام داديم، ديديم كه گوش نكردند!
ما راه قانوني هم نداشتيم؛ يعني آنقدر داعي و انگيزه پيدا نشد كه به آن همسايه فشار بياورند كه خانهات را مثلاً يك متر كوتاهتر درست كن.
اين از آن چيزهايي است كه در يك نظام و در يك كشور، براي همه مايهٔ خشنودي و دلگرمي است. مقامات دنيوي و امكانات مادي موجب نميشود كه اشخاص وضع شخصي خودشان را با وضع عمومي اشتباه بگيرند و فكر كنند كه بايد در رفاه بيشتري زندگي كنند.
بيانات در بازديد از منزل پدري در مشهد به تاريخ هفدهم مرداد 1374
شادي روح پدر و مادر حضرت آيت الله خامنه اي فاتحه اي همراه يك صلوات بفرست .
جوان ها چندين برابرِ يك آدم پا به سن گذاشتهاي مثل ما، درخت بكارند
15 اسفند روز درختكاري
سنت درختكاري، خيلي سنت خوبي است. كار ما كه درخت ميكاريم، يك كار نمادين است. ما يك درخت ميكاريم، معنايش اين است كه جوانها كه چندين برابرِ نيروي يك آدم پا به سن گذاشتهاي مثل ما در آنها وجود دارد و نشاط بيشتري دارند، تعداد بيشتري درخت بكارند و مردم عزيز كشورمان عادت كنند به سنت ايجاد اين وسيلهي حيات. درخت و گياه، مظهر حيات و زندگي است؛ خودش هم زنده و زندگيبخش است و فضا را براي انسان و حيوان، فضاي قابل زيستي ميكند. توجه به گياه، فقط مسئلهي تأمين خوراك نيست؛ بلكه تأمين فضاي حياتي براي انسان است. بنابراين گياه خيلي مهم است.
بيانات مقام معظم رهبري در مراسم كاشت نهال در هفته منابع طبيعي 18/12/1388
جوانان عزيز ما متوجّهِ جريان فرهنگياي كه ميخواهند راه بيندازند، باشند؛ يعني تزريق لااباليگري و اباحيگري و كشاندن به هرزگي و بياعتنايي به اخلاق منضبطِ ديني و اسلامي. هم جوانان، هم مسؤولان علمي، هم آموزش و پرورش و هم كساني كه به مسائل جوانان ميپردازند بايد مراقب اين موارد باشند. امروز مبارزه با امريكا اينجاهاست.
مبارزه با امريكا در ميدان علم هم صدق ميكند. آنجا هم از اينكه پيشرفت علمي داشته باشيم، ناراحتند. از پيشرفت علميِ مردم ما ناراحتند؛ از پيشرفت اقتصادي مردم ما ناراحتند؛ از اينكه دولت بتواند خدمتي به مردم بكند و گرهاي از مشكلات مردم باز شود، ناراحتند. هر كس به عقبماندگي علمي كمك كند، به نفع امريكا كار كرده است.هر كس كمك كند به اينكه دولت نتواند خدمات لازم را انجام دهد - چه قوّه مجريه، چه قوّه قضايّيه و چه قوّه مقنّنه - براي امريكا و در خدمت امريكا كار كرده است.
هر كس فكرها و نظرات امريكاييها را در روزنامهها و تريبونها بيان كند، به نفع امريكا كار كرده است.
يكي از كارهاي آنها شايعهپراكني و تهمتزني است. عيناً همان كاري كه در زمان اميرالمؤمنين ميكردند؛ هر روز يك شايعه، يك تهمت و يك جنگ رواني. هر كس فضاي تهمتزني در داخل كشور و جنگ رواني عليه نظام را تقويت و تشديد كند، مزدور امريكاست و براي امريكا كار كرده است؛ چه از امريكا پول بگيرد، چه نوكر بيمزد و مواجب امريكا باشد.
امروز مبارزه با امريكا عبارت است از مقاومت در مقابل اين جريانسازيِ سياسي و فرهنگي. همه، حواسشان جمع باشد. آدمهايي كه غرض و سوءنيّتي ندارند، مواظب باشند بهخاطر يك انگيزه و احساسِ زودگذر حرفي نزنند كه در جهت خواستهاي امريكا و عليه اين ملت و اين كشور تمام شود. بدانند دشمن چگونه تقويت ميشود و از چه راههايي دست و پاي خود را باز و عليه اين ملت اقدام ميكند. بحمداللَّه ملت ما هوشيار است.
بيانات در خطبههاي نمازجمعه 82/8/23
آيين رونمايي از كتاب درسهاي پيامبر اعظم (ص) گزيدهاي از بيانات مقام معظّم رهبري درباره شخصيّت، ويژگيها و ابعاد مختلف وجودي رسول اكرم (ص) ساعت 10 تا 12 صبح روز 14 اسفند در تالار علامه اميني دانشگاه تهران برگزار ميشود.
به گزارش ايبنا اين مراسم با حضور آيتالله تسخيري، مشاور مقام معظم رهبري در امور جهان اسلام، حجتالاسلام والمسلمين محمديان رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها، حجتالاسلام والمسلمين پناهيان و دكتر محمدحسين رجبيدواني، مورخ و پژوهشگر تاريخ اسلام برگزار خواهد شد.
اين آيين 14 اسفند از ساعت 10 تا 12 صبح در تالار علامه اميني (ره) كتابخانه مركزي دانشگاه تهران و به همت نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها و با همكاري دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبري برگزار ميشود.
كتاب «درسهاي پيامبر اعظم (ص)» در 278 صفحه شامل گزيدهاي از بيانات حضرت آيتالله العظمي خامنهاي درباره شخصيت و ويژگيهاي نبي مكرم اسلام(ص) است كه از ميان بيانات معظمله از خرداد 1368 تا شهريور ارايه شده است.
علاقهمندان براي اطلاع از نحوه تهيه كتاب درسهاي پيامبر اعظم (ص) ميتوانند با شماره تلفنهاي 66493548 و 66483695 تماس بگيرند يا با به نشاني پست الكترونيك book@khamenei.ir پيام بفرستند .
امام خامنه اي(مد ظله العالي) : سركوب مردم عدالت خواه با شعار دموكراسي
مردم در دنيا بهشدّت تشنه عدالتند. امروز در كشورهايي كه دم از دمكراسي ميزنند، بيعدالتي از همه جا بيشتر است. در همين كشورِ امريكا، با اين كه سالهاي متمادي ميگذرد كه رسماً برابري حقوقي سياه و سفيد را روي كاغذ اعلان كردهاند، هنوز كه هنوز است، ميان سياهان و سفيدان تبعيض حاكم است. در بعضي از كشورهاي اروپايي، تبعيض هست. مسأله نژادي هنوز در آن جاها مطرح است. هنوز كه هنوز است، قدرتمندان اين كشورها - از جمله در امريكا - اگر در داخل ملاحظه كنند كه كسي، چيزي و جماعتي، با اقتدار مطلقِ سرمايهداري آنها معارضهاي دارد، بيرحمانه ميكوبندش!
بيانات در حرم مطهر رضوي 1376/1/1
مردم سعي كنند صالحترين را انتخاب كنند. آن كساني كه نامزد رياست جمهوري ميشوند و در شوراي نگهبان صلاحيت آنها زير ذره بين قرار ميگيرد و شوراي نگهبان صلاحيت آنها را اعلام ميكند، اينها همهشان صالحند. اما مهم اين است كه شما در بين اين افراد صالح، بگرديد و صالحترين را پيدا كنيد. اين جا جائي نيست كه من و شما بتوانيم به حداقل اكتفاء كنيم؛ دنبال حداكثر باشيد؛ بهترين را انتخاب كنيد.
بهترين كيست؟ من نسبت به شخص، هيچگونه نظري ابراز نميكنم؛ اما شاخصهائي وجود دارد. بهترين، آن كسي است كه درد كشور را بفهمد، درد مردم را بداند، با مردم يگانه و صميمي باشد، از فساد دور باشد، دنبال اشرافيگري خودش نباشد. آفت بزرگ ما اشرافيگري و تجملپرستي است؛ فلان مسئول اگر اهل تجمل و اشرافيگري باشد، مردم را به سمت اشرافيگري و به سمت اسراف سوق خواهد داد .