اقدامات رژيم آل سعود در تخريب مساجد به منظور محو آثار اهل بيت (عليهم السلام)
به گزارش شبستان، تاريخچه مساجد سبعه به صدر اسلام بازميگردد. در شمال غربي شهر مدينه، رشته كوهي به نام «سلع» قرار دارد كه در سال پنجم هجري شاهد جنگ خندق بود. پيامبر اكرم(صلي الله عليه و آله) در اين جنگ با پيشنهاد سلمان فارسي در اطراف مدينه به حفر خندق پرداختند. مسير اين خندق كه طولي قريب ده كيلومتر و عرضي نزديك به پنج متر داشت، از نزديك مسجد ذوقبلتين كه زميني هموار بود و در غرب مدينه قرار دارد، آغاز مي شد و به صورت نيم دايره با عبور از كنار كوه سلع تا نزديكي مسجد "اجابه" كه اكنون "بنو معاويه" ناميده ميشود، امتداد داشت.
بخشي از مدينه كه پوشيده از نخلستانها بود، از نظر نظامي قابل استفاده براي نبرد نبود و بخشي هم در محاصره خندق قرار داشت. كوههاي "سلع" هم كه خود مانعي طبيعي به شمار ميرفت، محل استقرار سپاه اسلام بود و منطقه نبرد در مقابل آن قرار داشت. پيامبر(صلي الله عليه و آله) و اصحاب، از بالاي رشته كوه سلع، نظارهگر سپاه كفار بوده و نمازهاي خود را در همانجا به جاي آوردهاند. بعدها در محل نماز آنان مساجدي ساخته شده تا ياد و نام آنان حفظ شود.
تعداد اين مساجد كه از مساحت كمي برخوردار بودند و به دليل موقعيت كوهستاني، شكل پلكاني داشته و داراي پستي و بلندي بودند به شش عدد ميرسد كه با مسجد ذوقبلتين، هفت عدد ميشود: 1.مسجد فتح، 2.مسجد سلمان، 3.مسجد علي(عليه السلام)، 4. مسجد فاطمه(سلام الله عليها)، 5.مسجد ابوبكر، 6.مسجد عمر، 7. مسجد ذوقبلتين.
تلاش وهابيت براي محو آثار اسلامي
پس از به قدرت رسيدن وهابيون در حجاز آنها تلاش زيادي براي محو آثار اسلامي و اهل بيتي كردند. از جمله اينكه اين مساجد را به سمت متروكه شدن پيش بردند و سرانجام در سال 1419 قمري (12 سال پيش) درب ورودي مسجد حضرت فاطمه(سلام الله عليها) را با سيمان مسدود كردند. در نتيجه اين مسجد به مخروبه تبديل و سپس نابود شد.
كساني كه در سالهاي اخير به مدينه منوره مشرّف شده و به زبارت مساجد سبعه (معروف به زيارت دوره) رفتهاند، ديدهاند كه در محوطه مذكور، ديگر اثري از مسجد حضرت علي و حضرت زهرا (سلام الله عليهما) باقي نمانده و محل قبلي مسجد به صورت مسطح وجود داشت. از اينرو زايران ايراني و عاشقان اهلبيت(عليهم السلام) با راهنمايي كساني كه از قبل با اين محل آشنا بودند در اين مكانها به اقامه نماز مي پردازند. در گفتگويي كه با يكي از كارشناسان بعثه رهبري در سازمان حج و زيارت انجام داده ايم به بررسي تاريخچه ساخت اين مساجد پرداخته ايم.
حجت الاسلام محمد عسگري، كارشناس بعثه رهبري در امور حج و زيارت با معرفي مساجد تخريب يا بسته شده در شهر مدينه توسط وهابيون به خبرنگار شبستان گفت: يكي از مساجدي كه در ياد بود حماسه جنگ احزاب و به ياد سلمان فارسي از اصحاب پيامبر(ص) ساخته شده، مسجد سلمان است. بنا به برخي از روايات تاريخي، سلمان با پيشنهاد كندن خندق، نقش مهمي در جنگ احزاب داشته است. اين مسجد درگذر زمان، آباد شده و مورد عنايت زائران حرم نبوي بوده است ولي در حال حاضر به دليل آنكه مورد توجه مسلمانان قرار گرفته است درب آن توسط وهابيون بسته شده است.
وي بيان كرد: اين مسجد كه پايينتر از مسجد فتح قرار دارد، اتاقي بسيار كوچكي است كه درب آن بسته شده و قرن ها است به جرم اينكه به نام صحابي پيامبر(صلي الله عليه و آله) سلمان فارسي است بسته است.
وي مسجد فتح را يكي ديگر از مساجد سبعه و بسته شده توسط وهابيت نام برد و بيان كرد: اين مسجد بر دامنه شمال غربي كوه سلع و در جنوب غربي خندق واقع شده و به وادي بطحان مشرف است. خداوند دعاي رسول گرامي اسلام را براي پيروزي در چنگ بر فراز اين تپه مستجاب ساخت و خبر فتح و پيروزي سپاه اسلام در اين محل به آن حضرت رسيد و پيامبر(صلي الله عليه و آله) سه روز در اين محل دعا كردند و دعاي ايشان مستجاب شد.
حجت الاسلام عسگري ادامه داد: اين مسجد را عمر بن عبدالعزيز در سال (88 ه.ق) تعمير كرد و رواقي با سه ستون بر آن نهاد، سپس سيف الدين ابيالهيجاء، در سال 565 (ه.ق) آن را تجديد بنا كرد. حكومت عثماني نيز به عمران و آباداني آن همت گمارد ولي در حال حاضر براي از ياد بردن مسلمانان از واقعه خندق دربش به روي مسلمانان بسته شده است.
وي يكي ديگر از مساجدي كه در شهر مدينه مورد تخريب قرار گرفته است، را مسجد عمر نام برد و افزود: مسجد عمر از مساجد هفتگانه (مساجد سبعه) است. مساحت مسجد عمر ۱۲۳ متر مربع است. اين مسجد از دو قسمت اصلي مانند ساير «مساجد الفتح» تشكيل يافته است. چرا كه عناد وهابيت تنها با شيعيان نيست بلكه با اهل سنت نيز آنها مشكل دارند از اينرو درب اين مسجد را هم كه مورد توجه مسلمانان بوده در حال حاضر بسته شده است.
حجت الاسلام عسگري مسجد ابوبكر را از ديگر مساجد تخريب شده، ذكر كرد و ادامه داد: مسجد ابوبكر پس از مسجد سلمان و در جنوب آن قرار دارد كه سومين مسجد از سمت مسجد فتح است. مورخان آن را مسجدعلي (ع)دانستهاند ولي امروزه به ابوبكر معروف است. در سال 1380 اين مسجد تخريب شده است.
مسجد علي بن ابي طالب (عليه السلام) مسجدي كوچك در جنوب مسجد سلمان فارسي هم از ديگر مساجد مورد تخريب قرار گرفته در شهر مدينه است كه حجت الاسلام عسگري به آن اشاره كرد و گفت: اين مسجد در جنوب مسجد سلمان فارسي بوده و بناي آن، به مرور رو به تخريب رفت. زين الدين امير مدينه، در سال 967 قمري آن را تجديد بنا كرد و سقفي بر آن نهاد. مساحت اين مسجد 35 متر بوده است. امير المؤمنين(عليه السلام) نقشى بسيار اساسى و مهم در جريان غزوه احزاب داشته و طبعا به نام او ،مسجدى از قديم در اين ديار باقى مانده است. اين مسجد در طول سال دربش بر روي مسلمانان بسته است و اجازه ورود به به آنها به اين مسجد داده نمي شود.
به گفته اين كارشناس بعثه رهبري يكي ديگر از مساجد سبعه كه درب آن در حال حاضر بر روي مسلمانان بسته است مسجد حضرت فاطمه زهرا(سلام الله عليها) است كه به عنوان يكي از اماكن مقدس و مورد زيارت حجاج و زائران در شهر مدينه منوره به شمار مي رود ولي در حال حاضر توسط شهرداري مدينه به پاركي كه براي تفريح و تفرج مردم ساخته و به نام "حديقه الفتح (پارك فتح)" نامگذاري شده است ملحق شده است.
وي با اشاره به اينكه تمام مساحت اين مسجد 12 متر است، ادامه داد: جايي كه بانوي همه عالم در جنگ خندق عبادت ميكرد، مجروحان جنگ را مداوا كرده براي سپاه اسلام غذا فراهم ميكرد و ميايستاد و نماز ميخواند در حال حاضر مسجدي بدون سقف، بدون در است و چند سال قبل با بتن پوشاندند كه مبادا كسي درون آن نماز بخواند.
اين كارشناس بعثه رهبري در حج بيان كرد: قرنها پيش پس از پيروزي اسلام در جنگ خندق به حرمت جايگاه عظيم فاطمه (سلام الله عليها) اين مسجد ساخته شد، اما امروز تنها از بالاي تپه درون اين مسجد قابل ديدن است.
وي مسجد ذوالقبلتين را از ديگر مساجد سبعه معرفي كرد و گفت: اين مسجد، مسجدي است كه در آن قبله مسلمانان در حين يكي از نماز ظهر از بيت المقدس به كعبه تغيير يافت. پيامبر اسلام(صلي الله عليه و آله) دو ركعت از نماز ظهر را به سوي بيتالمقدس و دو ركعت ديگر را به جانب كعبه گزارد. اين امر در مسجد بنيسالم مدينه انجام شد، كه بعدها به مسجد "ذوالقبلتين" يا دو قبلهاي، مشهور گشت.
درمان طبيعي و خانگي سرماخوردگي
سرما خوردگي مجموعه اي از علائم خفيف است. و ويژگي آن اين است كه مانند اغلب بيماري هاي ويروسي، خودبهخود و با گذشت چند روز درمان ميشود...
اما بعد از تئوري پردازي، در عمل چه بايد كرد؟ چگونه ميتوان به طبيعي ترين روش ممكن، دورۀ سرماخوردگي را كوتاه كرد؟
درمان طبيعي سرماخوردگي
از آنجايي كه سرماخوردگي خودبهخود بهبود مييابد، از مصرف بي رويۀ داروهايي مانند قرص ها، كپسول ها، شربت و قرص هاي مكيدني خودداري كنيد. آنها بي فايده و حتي در مواقعي خطرناك اند. براي معالجۀ عطسه، آبريزش بيني، سرفه، گلودرد، خستگي، تب بالا، دردهاي عضلاني و سردرد، از درمان هاي طبيعي بهره ببريد. طبق اصول بهداشتي بايد: دست هاي تان را به طور مرتب، بعد از هر بار پاك كردن بيني (با يك دستمال يك بار مصرف) با آب ولرم و صابون بشوييد. از دست زدن به بيني و چشم هاي تان خودداري كنيد. زياد مايعات بنوشيد.
اين مايعات، علاوه بر آب، شامل جوشانده ها و آبميوه ها هم ميشوند. هدف از آب رساني، سيال كردن مخاط ها از منبع بيني و گلوي تان و همچنين كمك به تخليۀ آنهاست. قطعاً، اگر تب تان بالاست بايد مايعات بيشتري بنوشيد. مايعات داغ (مانند چاي و سوپ) امتياز ديگري هم دارند و آن تسكين دردهاي گلو و از بين بردن احتقاق بيني شماست. مخاز بيني تان را با استفاده از سُرم فيزيولوژيك يا آب دريا مرطوب كنيد.
سيگار نكشيد. تنفس دود سيگار ديگران نيز علائم سرماخوردگي را تشديد ميكند. الكل ننوشيد. حتي نوشيدن مقدار اندكي الكل هم ممنوع است. الكل بدن را بيهوه خسته ميكند و خواب را از بين ميبرد، حتي اگر به خواب رفتن را راحت كند. تا جايي كه ميتوانيد، استراحت كنيد. اگر لازم بود، بعد از ظهر هم چرتي بزنيد. براي از بين بردن تب، پاراستامول بخوريد. در گياه درماني، جوشاندۀ اكيناسه باعث تسكين سرماخوردگي ميگردد. اين گياه خاصيت تحريك سيستم ايمني را دارد. بررسي كنيد كه آيا محل زندگي، خصوصاً اتاق تان و محل كارتان رطوبت كافي دارد يا نه! در صورت لزوم، يك ظرف آب روي رادياتور محل مورد نظر بگذاريد.
چه زماني مراجعه به پزشك الزامي است؟
به ندرت پيش ميآيد كه مجبور شويم براي سرماخوردگي به پزشك مراجعه كنيم، مگر در صورت مشاهدۀ اين علائم: سرماخوردگي تان بيش از 10 روز طول بكشد؛ گوش درد داشته باشيد يا ترشح چرك از گوش تان را مشاهده كنيد؛ دردي شديد در ناحيۀ صورت يا پيشاني احساس كنيد؛ تب تان بالاتر از 39 درجه باشد، سرفه هاي تان ادامه داشته باشد؛ تنفس تان همراه با صدايي مانند فس فس باشد؛ حالات تان خيلي عيرطبيعي باشد و فعاليت هاي روزانه تان كم شود؛ علائم سرماخوردگي تان شبيه به علائم آنفولانزا گردد.
و اگر آنفولانزا باشد؟
ممكن است علائم آنفولانزا شبيه به سرماخوردگي باشد، با اين حال يك ويژگي مهم را دارد: علائم آنفولانزا بسيار سخت و شديد ظاهر ميشوند. از سوي ديگر، هنگام آنفولانزا تب بالاتر از حد معمول يك بيماري عادي است و ضعف و سستي زيادي ايجاد ميكند.
در اين شرايط، بايد خيلي سريع عمل كرد: ظرف 12 تا 24 ساعت بعد از مشاهدۀ اولين علائم به پزشك تان مراجعه كنيد (اين زمان را بيش از 48 ساعت به تأخير نيندازيد). همچنين ميتوانيد از درمان ضد ويروسي بهره ببريد كه جلوي پيشرفت آنفولانزا را ميگيرد يا علائم آن را به ميزان قابل توجهي كم ميكند.
منبع:seemorgh.com