1- زيارت شما قلبي باشد. در موقع ورود اذن دخول بخواهيد، اگر حال داشتيد به حرم برويد. هنگامي كه از حضرت رضا عليهالسلام اذن دخول ميطلبيد و ميگوييد:
«أ أدخل يا حجة الله: اي حجت خدا، آيا وارد شوم؟»
زيارت امام رضا عليهالسلام از زيارت امام حسين عليهالسلام بالاتر است، چرا كه بسياري از مسلمانان به زيارت امام حسين عليهالسلام ميروند ولي فقط شيعيان اثني عشري به زيارت حضرت امام رضا عليهالسلام ميآيند.
2- به قلبتان مراجعه كنيد و ببينيد آيا تحولي در آن به وجود آمده و تغيير يافته است يا نه؟ اگر تغيير حال در شما بود، حضرت عليهالسلام به شما اجازه داده است. اذن دخول حضرت سيدالشهداء عليهالسلام گريه است، اگر اشك آمد امام حسين عليهالسلام اذن دخول دادهاند و وارد شويد.
3- اگر حال داشتيد به حرم وارد شويد. اگر هيچ تغييري در دل شما به وجود نيامد و ديديد حالتان مساعد نيست، بهتر است به كار مستحبي ديگري بپردازيد. سه روز روزه بگيريد و غسل كنيد و بعد به حرم برويد و دوباره از حضرت اجازه ورود بخواهيد.
4- بسياري از حضرت رضا عليهالسلام سؤال كردند و خواستند و جواب شنيدند، در نجف، در كربلا، در مشهد مقدس،- هم همين طور – كسي مادرش را به كول ميگرفت و به حرم ميبرد. چيزهاي عجيبي را ميديد.
5- ملتفت باشيد! معتقد باشيد! شفا دادن الي ماشاءالله به تحقق پيوسته.
يكي از معاودين عراقي غدهاي داشت و ميبايستي مورد عمل جراحي قرار ميگرفت. خطرناك بود، از آقا امام رضا(ع) خواست او را شفا بدهد، شب، حضرت معصومه عليهاالسلام را در خواب ديد كه به وي فرمود: «غده خوب ميشود. احتياج به عمل ندارد!» ارتباط خواهر و برادر را ببينيد كه از برادر خواسته، خواهر جوابش را داده است.
6- همه زيارتنامهها مورد تأييد هستند. زيارت جامعه كبيره را بخوانيد. زيارت امين الله مهم است. -قلب شما- اين زيارات را بخواند. با زبان قلب خود بخوانيد. لازم نيست حوائج خود را در محضر امام عليهالسلام بشمريد. حضرت عليهالسلام ميدانند! مبالغه در دعاها نكنيد! زيارت قلبي باشد. امام رضا عليهالسلام به كسي فرمودند: «از بعضي گريهها ناراحت هستم!»
7- يكي از بزرگان ميگويد، من به دو چيز اميدوارم؛ نخست آنكه قرآن را با كسالت نخواندهام. بر خلاف بعضي كه قرآن را آنچنان ميخوانند كه گويي شاهنامه ميخوانند. قرآن كريم موجودي است شبيه عترت. دوم، در مجلس عزاداري حضرت سيدالشهداء گريه كردهام.
حضرت آيتالله العظمي بروجردي رحمةالله عليه مبتلا به درد چشم شدند، فرمودند: «در روز عاشورا مقداري از گِلِ عزاداري امام حسين عليهالسلام را بر چشمان خود ماليدم، ديگر در عمرم مبتلا به درد چشم نشدم و از عينك هم استفاده نكردم!»
پس از حادثه بمب گذاري در حرم مطهر حضرت رضا عليهالسلام حضرت به خواب كسي آمدند، سؤال شد.
«در آن زمان شما كجا بوديد؟ فرمودند: كربلا بودم.»
اين جمله دو معني دارد:
معني اول اين كه حضرت رضا عليهالسلام آن روز به كربلا رفته بودند.
معني دوم يعني اين حادثه در كربلا هم تكرار شده است. دشمنان به صحن امام حسين عليهالسلام ريختند و ضريح را خراب كردند و در آنجا آتش روشن كردند!
8- كسي وارد حرم حضرت رضا عليهالسلام شد، متوجه شد سيدي نوراني در جلوي او مشغول خواندن زيارتنامه ميباشد، نزديك او شد و متوجه شد كه ايشان اسامي معصومين – سلام الله عليهم – را يك يك با سلام ذكر ميفرمايند. هنگامي كه به نام مبارك امام زمان ـ عجل الله تعالي فرجه الشريف ـ رسيدند سكوت كردند! آن كس متوجه شد كه آن سيد بزرگوار خود مولايمان امام زمان سلام الله عليه و ارواحنا له الفداء است.
9- در همين حرم حضرت رضا عليهالسلام چه كراماتي مشاهده شده است. كسي در رؤيا ديد كه به حرم حضرت رضا عليهالسلام مشرف شده و متوجه شد كه گنبد حرم شكافته شد و حضرت عيسي و حضرت مريم عليهماالسلام از آنجا وارد حرم شدند. تختي گذاشتند و آن دو بر آن نشستند و حضرت رضا عليهالسلام را زيارت كردند.
روز بعد آن كس در بيداري به حرم مشرف شد. ناگهان متوجه شد حرم كاملاً خلوت است! حضرت عيسي و حضرت مريم عليهماالسلام از گنبد وارد حرم شدند و بر تختي نشستند و حضرت رضا عليهالسلام را زيارت كردند. زيارتنامه ميخواندند. همين زيارتنامه معمولي را ميخواندند! پس از خواندن زيارتنامه از همان بالاي گنبد برگشتند. دوباره وضع عادي شد و قيل و قال شروع شد حال آيا حضرت رضا عليهالسلام وفات كرده است؟
10- حرف آخر اين كه: عمل كنيم به هر آنچه كه ميدانيم. احتياط كنيم در آنچه خوب نميدانيم. با عصاي احتياط حركت كنيم.
همه امامان (عليهم السلام) لطف دارند، اما لطف حضرت رضا(ع) محسوس است. همه امامان معصوم (عليهم السلام) رئوف هستند، اما رأفت حضرت امام رضا(ع) ظاهر است.
انسان هنگامي كه وارد حرم رضوي(ع) مي شود، مشاهده مي كند كه از در و ديوار حرم آن امام(ع) رأفت مي بارد.
جز مشهد كجاست كه آدم بتواند دردهايش را بگويد و درمانش را بگيرد. ما از پناه امام هشتم جاي ديگر نمي رويم.
طبيب براي چه مطب باز مي كند؟ براي اينكه بيماران به وي مراجعه كنند و با نسخه او تندرستي خود را بيابند. اين جا هم دارالشفاي آل محمد (عليهم السلام) است. امام رضا(ع) طبيب الأطباء است.
من به حال اين مردم كه اين طور عاشقانه ضريح را مي بوسند، غبطه مي خورم....
اگر منع مردم نبود، من از دم مسجد گوهرشاد تا ضريح، زمين را مي بوسيدم.
يكي از توصيه هايي كه حضرت آيت الله بهجت (اعلي الله مقامه) داشتند اين بود كه مي فرمودند: به خانه كه مي رسيد كتاب ها را بگذاريد پشت در ولي مواظب باشيد كه ندزدند! يعني طوري نشود كه وقتي به خانه مي رويد، تازه بخواهيد چيزي بنويسيد و كتابي بخوانيد و بند كتاب و كامپيوتر و ... بشويد؛ اشتباه است، ديگر الآن بايد يك وقتي را بگذاريد براي زن و فرزند و اهل خانه.
توصيه اي از آيت الله العظمي بهجت ( قدس سره ) :
روايت عجيب و غريبي از حضرت رسول ـ صلّي اللّه عليه وآله وسلّم ـ نقل كرده اند كه :
« أَلا أُخْبِـــرُكُمْ [أُنَبِّـؤُكُمْ] بِـدآئِكُـمْ مِنْ دَوآئِكُـمْ؟ دَآؤُكُـمُ الذُّنُـوبُ، وَ دَوآؤُكُـمُ الإِْسْتِغْفارُ. »(1)
آيا درد و درمان شما را به شما خبر ندهم؟ درد شما گناهان، و دوا و درمانتان استغفار است.
بنده اين حديث را در جوامع روايي نديده ام.
يعني: سرت درد مي كند،« دوآؤُكُمُ الإِْسْتِغْفارُ. »؛ پايت درد مي گيرد، دواي آن استغفار است؛ گوش و دندان درد مي كند، « دوآؤُكُمُ الإِْسْتِغْفارُ. » و... يعني يك نسخه براي درمان همه ي دردها!
سخنان " امام هادي عليه السلام "
جبران نقص
لبعض مواليه: عاتب فلانا و قل له: ان الله اذا أراد بعبد خيرا اذا عوتب قبل. [تحف العقول، ص 481.]
امام علي النقي عليهالسلام به يكي از دوستانش فرمود:
فلاني را توبيخ كن و به او بگو: خداوند چون خير بندهاي خواهد، هرگاه توبيخ شود، بپذيرد.[و در صدد جبران نقص خود برآيد].
جايگاه اجابت دعا
ان لله بقاعا يحب أن يدعي فيها فيستجيب لمن دعاه و الحير منها. [همان، ص 482] .
خدا را بقعههاست كه دوست دارد در آنها دعا شود تا دعاي كسي را كه وي را خوانده است به اجابت رساند، و بارگاه امام حسين عليهالسلام از آن جمله باشد.
خدا ترسي
من اتقي الله يتقي، و من أطاع الله يطاع، و من أطاع الخالق لم يبال سخط المخلوقين، و من أسخط الخالق فلييقن أن يحل به سخط المخلوقين. [پيشين، ص 482] .
هر كس از خدا بترسد، مردم از او بترسند، و هر كه خدا را اطاعت كند، از او اطاعت كنند، و هر كه مطيع آفريدگار باشد، باكي از خشم آفريدگان ندارد، و هر كه خالق را به خشم آورد، بايد يقين كند كه به خشم مخلوق دچار ميشود.
اطاعت خيرخواه
من جمع لك وده و رأيه فاجمع له طاعتك. [همان، ص 483.].
هر كه دوستي و نظر نهايياش را براي تو همه جانبه گرداند، طاعتت را براي او همه جانبه گردان.
اوصاف پروردگار
ان الله لا يوصف الا بما وصف به نفسه. و أني يوصف الذي تعجز الحواس أن تدركه و الأوهام أن تناله و الخطرات أن تحده و الأبصار عن الاحاطة به؟!
نأي في قربه و قرب في نأيه. كيف الكيف بغير أن يقال: كيف. و أين الأين بلا أن يقال: أين. هو منقطع الكيفية و الأينية، الواحد الأحد، جل جلاله و تقدست أسماؤه. [همان، ص 482. ] .
بيگمان كه خدا، جز بدانچه خودش را وصف كرده، وصف نشود. كجا وصف شود آنكه حواس از دركش عاجز است، و تصورات به كنه او پي نبرند، و در ديدهها نگنجد؟ او با همه نزديكياش دور است و با همه دورياش نزديك. كيفيت و چگونگي را پديد كرده، بدون اينكه خود كيفيت و چگونگي داشته باشد. مكان را آفريده بدون اينكه خود مكاني داشته باشد. او از چگونگي و مكان بركنار است. يگانهي يكتاست، شكوهش بزرگ و نامهايش پاكيزه است.
اثر بخش خداست، نه روزگار
لا تعد و لا تجعل للأيام صنعا في حكم الله. [تحف العقول، ص 483. ] .
از حد خود تجاوز نكن و براي روزگار هيچ اثري در حكم خدا قرار نده.
نتيجهي بياعتنايي به مكر خدا
من أمن مكر الله و أليم أخذه، تكبر حتي يحل به قضاؤه و نافذ أمره، و من كان علي بينة من ربه هانت عليه مصائب الدنيا و لو قرض و نشر. [همان، ص 483] .
هر كه از مكر خدا و مؤاخذهي دردناكش آسوده زيد، تكبر پيشه كند تا قضاي خدا و امر نافذش او را فراگيرد، و هر كه بر طريق خداپرستي، محكم و استوار باشد، مصائب دنيا بر وي سبك آيد و اگر چه مقراض شود و ريز ريز گردد.
تقيه
لو قلت ان تارك التقية كتارك الصلوة لكنت صادقا. [همان، ص 483. ] .
اگر بگويم كسي كه تقيه را ترك كند مانند كسي است كه نماز را ترك كرده، هر آينه راست گفتهام.
شكر و شاكر
الشاكر أسعد بالشكر منه بالنعمة التي أوجبت الشكر لأن النعم متاع و الشكر نعم و عقبي. [تحف العقول، ص 483.] .
شخص شكرگزار، به سبب شكر، سعادتمندتر است تا به سبب نعمتي كه باعث شكر او شده است؛ زيرا نعمتها كالاي دنيايند ولي شكر، هم نعمت دنياست و هم نعمت آخرت.
دنيا جايگاه آزمايش
ان الله جعل الدنيا دار بلوي و الآخرة دار عقبي و جعل بلوي الدنيا لثواب الآخرة سببا و ثواب الآخرة من بلوي الدنيا عوضا. [همان، ص 483] .
همانا كه خداوند دنيا را سراي امتحان و آزمايش ساخته و آخرت را سراي رسيدگي قرار داده است، و بلاي دنيا را وسيلهي ثواب آخرت، و ثواب آخرت را عوض بلاي دنيا قرار داده است.
ستمكار بردبار
ان الظالم الحالم يكاد أن يعفي عليه بحلمه. و ان المحق السفيه يكاد أن يطفيء نور حقه بسفهه. [همان، ص 483.] .
به راستي ستمكار بردبار، بسا كه به وسيلهي حلم و بردباري خود از ستمش گذشت شود، و حقدار نابخرد بسا كه به سفاهت خود نور حق خويش را خاموش گرداند.
آدم بيشخصيت
من هانت عليه نفسه فلا تأمن شره. [تحف العقول، ص 483.] .
هر كه خود را سبك شمارد از گزند او ايمن مباش.
دنيا جايگاه سود و زيان
ألدنيا سوق ربح فيها قوم و خسر آخرون. [همان، ص 483.] .
دنيا بازاري است كه گروهي در آن سود برند و دستهاي زيان ببينند.
حسد و خودخواهي
ألحسد ماحق الحسنات، و الزهو جالب المقت، و العجب صارف عن طلب العلم وداع الي الغمط و الجهل، و البخل أذم الأخلاق و الطمع سجية سيئة. [مسند الامام الهادي، ص 302.] .
حسد، نيكوييها را نابود سازد، و دروغ، دشمني آورد، و خودپسندي، مانع از طلب دانش و خواهندهي خواري و جهل گردد، و بخل، ناپسنديدهترين خلق و خوي است، و طمع، خصلتي ناروا و ناشايست است.
پرهيز از تملق
قال أبوالحسن الثالث عليهالسلام لرجل و قد أكثر من افراط الثناء عليه: أقبل علي شأنك، فان كثرة الملق يهجم علي الظنة و اذا حللت من أخيك في محل الثقة، فاعدل عن الملق الي حسن النية. [مسند الامام الهادي، ص 302.] .
امام هادي عليهالسلام به كسي كه در ستايش از ايشان افراط كرده بود فرمودند:
از اين كار خودداري كن كه مدح و ثناي بسيار، بدگماني به بار ميآورد و اگر اعتماد برادر مؤمنت از تو سلب شد از تملق او دست بردار و حسن نيت نشان ده.
جايگاه حسن ظن و سوء ظن
اذا كان زمان العدل فيه أغلب من الجور فحرام أن يظن بأحد سوء حتي يعلم ذلك منه، و اذا كان الجور أغلب فيه من العدل فليس لأحد أن يظن بأحد خيرا ما لم يعلم ذلك منه. [همان، ص 304.] .
هر گاه در زمانهاي عدل بيش از ظلم رايج باشد، بدگماني به ديگري حرام است، مگر آن كه [آدمي] بدي از كسي ببيند. و هر گاه در زمانهاي ظلم بيش از عدل باشد، تا وقتي كه [آدمي] خيري از كسي نبيند، نبايد به او خوشبين باشد.
بهتر از نيكي و زيباتر از زيبايي
خير من الخير فاعله، و أجمل من الجميل قائله، و أرجح من العلم حامله، و شر من الشر جالبه، و أهول من الهول راكبه. [مسند الامام الهادي، ص 304.] .
بهتر از نيكي، نيكوكار است، و زيباتر از زيبايي، گويندهي آن است، و برتر از علم، حامل آن است، و بدتر از بدي، عامل آن است، و وحشتناكتر از وحشت، آورندهي آن است.
توقع بيجا
لا تطلب الصفا ممن كدرت عليه، و لا الوفاء لمن غدرت به، و لا النصح ممن صرفت سوء ظنك اليه، فانما قلب غيرك كقلبك له. [همان، ص 305]
از كسي كه بر او خشم گرفتهاي، صفا و صميميت مخواه، و از كسي كه به وي خيانت كردهاي وفا مطلب، و از كسي كه به او بدبين شدهاي انتظار خيرخواهي نداشته باش، كه دل ديگران براي تو همچون دل تو براي آنهاست.
برداشت نيكو از نعمتها
ألقوا النعم بحسن مجاورتها و التمسوا الزيادة فيها بالشكر عليها، واعلموا أن النفس أقبل شيء لما أعطيت و أمنع شيء لما منعت. [همان، ص 305.] .
نعمتها را با برداشت خوب از آنها به ديگران ارائه دهيد و با شكرگزاري افزون كنيد، و بدانيد كه نفس آدمي رو آورندهترين چيز است به آنچه به او بدهي، و بازدارندهترين چيز است از آنچه كه از او بازداري.
خشم به زيردستان
ألغضب علي من تملك لؤم. [مسند الامام الهادي، ص 304.] .
خشم بر زيردستان از پستي است.
منبع : imamhadi-fa.blogfa.com
علامه طباطبايي مي گفت :
هر وقت تو حل مسئله اي با مشكل مواجه ميشم خدا رو هفت بار به نام امام جواد قسم
ميدم مشكلم حل ميشه . انشاءلله خدا دريچه هاي دانش شو به روي ما باز كنه .
" الهي آمين "
« فتنه آخرالزمان » از زبان آيتالله بهجت
به نقل از فارس: آيتالله بهجت(ره) در كتاب «پرسشهاي شما، پاسخهاي آيتالله بهجت» به پرسشهايي از قبيل چرايي غيبت امام زمان عليهالسلام، فتنه آخرالزمان و نحوه مقابله با آن پاسخ گفتهاند كه مشروح آن در پي ميآيد: