جنگ نرم چيست؟ تعريف، ابعاد و ويژگي هاي آن
جنگ نرم را مي توان تغيير در ادراك گروه هاي اجتماعي در راستاي دروني هاي سياسي و ساختاري دانست. جبهه استكبار با مطلوب پنداشتن ارزش¬ها و فرهنگ غرب در پي تجويز نظام ارزشي و حكومتي خود به عنوان نسخه توسعه كشورهاي توسعه¬نيافته برآمده و در اين راه چون فرهنگ كشورهاي مزبور را مانع توسعه مي¬پندارد، به تزريق فرهنگ غرب و ايجاد لايه¬هاي اجتماعي حامي آن مبادرت ورزيده است. بدين ترتيب هدف نهايي جنگ نرم، تغيير ساختارهاي حكومتي و سياسي كشورهاي هدف است. نظريه پردازان و محققان اين فرايند را با عنوان هاي گوناگون «جنگ نرم»، «جهاني سازي فرهنگ»، «استعمار فرانو»، «استحاله و فروپاشي از درون» و... معرفي كرده اند.
امروزه، جنگ نرم، موثرترين، كارآمدترين، كم هزينه ترين، خطرناك ترين و پيچيده ترين نوع تهديد عليه ارزش ها و امنيت ملي يك كشور است. موثرتر است؛ چون مي توان با كمترين هزينه، با حذف لشكركشي و از بين بردن مقاومت هاي فيزيكي به هدف ها رسيد؛ و خطرناك تر است؛ زيرا با باورها، ارزش ها، عواطف و احساسات يك ملت، ارتباط دارد. كاربرد قدرت نرم توسط كشورها موجب مي-گردد تا نياز كم¬تري به كاربرد چهره عريان و خشن قدرت باشد و ديگر سياست چماق و هويج به تنهايي به كار نرود بلكه ملت¬هاي مقابل به عنوان سربازان جنگي دولت¬هاي مزبور عمل نمايند و از طريق جذب ملت¬ها به ارزش¬ها و فرهنگ خود، اهداف سياسي كشور مهاجم تأمين شود.
اين امر باعث مي¬شود تا تهديد نرم عليه كشورهاي هدف شكل بگيرد. در اين¬صورت فرآيند ايجاد اين تهديد، «جنگ نرم» نام مي¬گيرد.با تشديد روند جهانيشدن و رواج ارزش¬هاي غربي، اين امر سرعت بيشتري به خود گرفته است.
بنابراين، با دانستن اين نكته كه ايجاد دگرگوني در جوامع با تكيه بر تغيير ديدگاه ها و نگرش هاي حاكمان و مردم بحث اصلي جنگ نرم است؛ جنگ نرم، جنگ براي سلطه است و مدلي نوين از فعل و انفعال هاي دولت هاي سلطه گر براي سلطه، بر كشورهاي مختلف را نمايش مي دهد.با اين تعاريف از قدرت است كه قدرت نرم جايگاه ويژه اي در تئوري هاي سلطه مي يابد. قدرتي كه تمام توان و ظرفيت خود را متمركز بر قانع كردن ديگران مي سازد تا رفتار آنها را به گونه مطلوب خود، تنظيم و هدايت نمايد .
شركت امنيتي سوفوس براي سال ۲۰۱۳ پيش بيني ميكند كه حملات بدافزارها بيشتر برروي پلت فرمها باشد و كمتر از طريق سوءاستفاده از سيستمهاي امنيتي قديمي شركتها صورت بگيرد.
به گزارش پايگاه پدافند سايبري، آخرين گزارش امنيتي شركت سوفوس نشان ميدهد كه ۸۰ درصد حملات بدافزارها در سال ۲۰۱۲ از طريق سايتهاي معتبر اتفاق افتادهاند و از اين سايتها به سايتهاي مخرب هدايت شدهاند.
شركت امنيتي سوفوس برخي از مشاهدات كليدي سال ۲۰۱۲ را برجستهسازي كرده و مشكلاتي كه در سال ۲۰۱۳ ممكن است اتفاق بيفتد را توضيح داده است كه بر اساس آن به نظر ميرسد با افزايش شديد در حملات مهندسي اجتماعي برروي كليه پلت فرمها، شاهد كاهش سوء استفاده از آسيب پذيريهاي بازار باشيم. در اين گزارش آمده است كه سال ۲۰۱۲، سال پلت فرمهاي جديد و بدافزارهاي مدرن بوده است. با توجه به اين گزارش، بدافزارهاي مدرن با سوءاستفاده از اين روند، چالشهاي جديدي را براي متخصصان فناوري اطلاعات ايجاد كردهاند. بر اساس اعلام مركز ماهر، در اين مطالعه همچنين پرخطرترين و امنترين كشورها در برابر حملات بدافزارها مشخص شده است.
هنگ كنگ به عنوان خطرناكترين كشور با ۲۳.۵ درصد در صدر اين جدول قرار دارد. كشورهاي تايوان، امارات متحده عربي، مكزيك و هند در ردههاي بعدي قرار دارند. نروژ با ۱.۸۱ درصد به عنوان امنترين كشور شناخته ميشود و كشورهاي سوئد، ژاپن، انگلستان و سوئيس در ردههاي بعدي قرار گرفتهاند.